Harry herceg könyve a kirakatban

Lesz folytatása Harry herceg önéletrajzi könyvének?

Harry herceg memoárja mostanra minden idők leggyorsabban fogyó nem-fikciós könyve lett. Az önéletrajzi könyvet népszerűsítő körútján Bryony Gordonnak adott interjújában még több részletet megtudhattunk a sussexi herceg írásának körülményeiről.


Ha azon tűnődnénk, hogy a hercegnek maradtak-e még titkai a Spare, vagyis a Tartalék című könyv megjelenése után, a válasz egyértelműen igen.

Az interjúban - amelyet Harry és Meghan Montecito-i otthonában készítettek - a herceg elárulta, hogy az eredeti tervezet elérte a 800 oldalt, tehát lenne mivel folytatni a könyvet.

„Akár két könyv is születhetett volna belőle, ha úgy vesszük”

– magyarázta a herceg, aki több mint 50 meetinget is tartott a Pulitzer-díjas íróval, J R Moehringerrel.

Míg bizonyos történeteket az olvashatóság miatt vettek ki, voltak olyanok is, amiket érzékenységi okokból nem vállalt bele a herceg.

„Voltak olyan részek, amelyeket megosztottam JR-rel, és azt mondtam, hogy ezt csak a kontextus kedvéért mondom el, de semmiképpen se szeretném beletenni.”

Harry a sokat emlegetett őszintesége ellenére a Tartalék készítése során mindig is észben tartott egy világos határvonal, amit nem léphetett át.

„Voltak olyan történések, különösen a bátyám és köztem, és bizonyos mértékig az apám között is, amiket egyszerűen nem akarom, hogy a világ megtudjon. Mert nem hiszem, hogy valaha is megbocsátanának nekem. Most lehetne azzal ellen érvelni, hogy néhány dolgot, amit beletettem, így se fognak megbocsátani. Én hajlandó vagyok nekik megbocsátani mindent, bár örülnék, ha leülnénk és beszélgetnénk mindenről, illetve ha bocsánatot kérnének a feleségemtől.”

Nagy valószínűséggel lehetne folytatni a könyvet, hiszen Harry rengeteg dolgot nem adott ki magából a családjára való tekintettel, azonban ezeket a titkot már lehet, hogy sosem fogja napvilágra hozni, így nem valószínű, hogy lesz folytatása a Tartalék című memoárnak.

Nyitókép: Shutterstock