Emma Wattson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Harry Potterben

Elkezdődött az új Harry Potter-sorozat szereplőválogatása

Elkezdődött a következő Harry Potter, Ron Weasley és Hermione Granger szerepét játszó színésztrió keresése.


Hétfőn nyílt castingot hirdettek meg, amelyen az Egyesült Királyság és Írország gyermekei jelentkezhettek a főszerepekre az HBO készülő televíziós adaptációjához, amely JK Rowling bestseller könyvén alapul.

Az HBO a Variety-nek megerősítette a szereplőválogatási felhívást.

A tévéadaptáció hírét az HBO Max tavaly jelentette be, és célja, hogy „az író és executive producer JK Rowling szeretett Harry Potter-könyvsorozatának hű adaptációja” legyen. A sorozat várhatóan egy évtizedig fog futni, minden évad a hét Rowling-könyv egyikén alapul majd.

A castingfelhívás szerint 2025 áprilisában 9-11 éves gyerekeket keresnek, akik az Egyesült Királyságban és Írországban laknak.

Arra kérik a szereplőket, hogy két rövid videót küldjenek be, amelyek közül az egyik lehet egy rövid vers vagy történet, de nem a Harry Potterből. A másikban a színész beszélhet magáról, valamint „egy olyan családtagról, barátról vagy háziállatról, akihez különösen közel áll”.

Elkötelezettek vagyunk a befogadó, sokszínű casting mellett. Kérjük, hogy minden szerepre jelentkezzenek képzett előadók, tekintet nélkül etnikai hovatartozásra, nemre, fogyatékosságra, fajra, szexuális irányultságra, nemi identitásra vagy bármely más, törvény által védett alapra, kivéve, ha kifejezetten másképp jelezzük

− áll a castingfelhívásban.

A jelentkezési határidő 2024. október 31.

Daniel Radcliffe, Emma Watson \u00e9s Rupert Grint a Harry Potter forgat\u00e1s\u00e1nFotó: Instagram/daniel.radcliff.official

A várhatóan 2026-ban megjelenő sorozatban a filmes franchise-hoz képest teljesen új szereplőgárda fog szerepelni. Az eredeti filmes feldolgozás főszereplői Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) és Rupert Grint (Ron Weasley) voltak.

A rajongók rámutattak, hogy a forgatás várható áprilisi kezdéséig hét hónap van hátra, ugyanennyi időbe telt 2000-ben megtalálni az akkor 11 éves Radcliffe-et Harry Potter szerepére.

Ahogy az egész világ, én is nagyon izgatottan várom, hogy nézőként láthassam

− mondta Radcliffe az E! Newsnak.

Egy esetleges cameo- vagy vendégszereplésről kérdezve azt mondta: „Nem hinném”.

Szerintem nagyon bölcsen tiszta vizet akarnak önteni a pohárba. És nem tudom, hogy működne-e, ha bármit is csinálnánk benne. Nagyon boldog vagyok, hogy csak nézhetem a többiekkel együtt.

Francesca Gardiner és Mark Mylod, akik a Succession producereiként ismertek, a sorozat kreatív vezetői lesznek. Gardiner lesz a showrunner és executive producer is. Mylod a tervek szerint több epizód executive producere és rendezője is lesz.

Forrás: The Independent

Nyitókép: Profimédia