Renee Zellweger és Hugh Grant a Bridget Jones naplója című filmben

Hugh Grant sírt az Bridget Jones- forgatókönyv olvasása közben

De örömében vagy bánatában?


Hugh Grant elolvasta a készülő Bridget Jones naplója 4. folytatásának forgatókönyvét – és jóváhagyta azt.

Korábban mi is megírtuk, hogy a színész visszatér Daniel Cleaver szerepében a Bridget Jones: Mad About the Boy című filmben. Bár a produkció csak 2025-ben, Valentin-napon kerül a mozikba, Grant nemrég a Vanity Fairnek adott interjújában máris adott egy kis ízelítőt a rajongóknak arról, hogy mire számíthatnak.

„Imádtam a forgatókönyvet – megríkatott, és szerettem volna segíteni ebben. De igazából Daniel Cleavernek egyáltalán nincs része benne. Azt akarták, hogy legyen benne, és a végén olyasmit tettek, amiért nem voltam oda”

– nyilatkozta az Outletnek.

A színész arról is beszélt, hogy írt néhány jelenetet a karakterének az új részben, amit Michael Morris rendező jóváhagyott.

Grant azt is elmagyarázta, miért utasította vissza a 2016-os Bridget Jones babát vár című 3. részben való szerepvállalás.

„Igazán nem tudtam beleilleszkedni a karakterembe – egyszerűen nem tartozott hozzá, ezért félreálltam.”

A színész szerint azonban a most készülő folytatás „abszolút a legjobb” az eddigi Bridget Jones-filmek közül.

„Szerintem nagyon vicces és nagyon, nagyon megható. Nem szerepeltem sokat, egy hétig dolgoztam, ennyi...De ha megnézitek a filmet, nagyon meg fogtok hatódni.”

A Helen Fielding 2013-as, azonos című regénye alapján készült Bridget Jones: Mad About the Boy sztorija szerint az ötvenes évei elején járó Bridget férje, Mark halála után újra a szerelmet keresi, a randiapplikációk káoszába süllyedve.

Grant egy korábbi interjúban elmondta, hogy a film részben Fielding tapasztalatain alapul, aki a férje halála után egyedül nevelte fel két gyermekét.

„Bridget tehát két gyereket nevel, és azon gondolkodik, hogy vajon vissza kellene-e térnie a randizáshoz. Ez egy nagyon jó forgatókönyv”

– fogalmazott a színész.

Grant mellett Sally Phillips, Shirley Henderson, James Callis, Jim Broadbent és Gemma Jones is visszatér az új Bridget Jones-filmben, az új szereplők között pedig Isla Fisher, Josette Simon, Nico Parker és Leila Farzad, valamint a Bridget potenciális szerelmeit alakító Chiwetel Ejiofor és Leo Woodall is feltűnik.

(Bustle)

Nyitókép: Profimedia