Nyúl Péter, jelenetkép

4 szórakoztató film a húsvéti szünetre, amit az egész család élvezni fog

A karácsony már rég a hátunk mögött, a húsvét pedig itt van a nyakunkon, ami azt jelenti, hogy hamarosan újabb ünnepi és családbarát filmek kerülnek sorra.


Szerencsére a legjobb húsvéti gyerekfilmekből összeállított listánk segíteni fog, hogy az ünnepi moziest ne fulladjon felesleges civakodásba. Ráadásul ezek mindegyike megtekinthető a kedvenc streaming-szolgáltatásaidon is, mint az HBO Max vagy az Apple TV+.

​1. Nyúl Péter (2018)

Beatrix Potter klasszikus gyermekmeséinek szereplői teljesen új külsőt kapnak ebben a számítógépes animációs és élőszereplős filmben. A cselekmény az eredeti történeten alapul, amely a hírhedt nyusziról szól, aki besurran Mr McGregor kertjébe, de ne számítsunk szimpla újramondásra. Ennek ellenére a pörgős jelenetek, a szellemes párbeszédek és James Corden, Sia és Daisy Ridley (hogy csak néhányat említsünk) kiváló szinkronszínészi alakításai szórakoztató, családbarát filmet varázsolnak belőle.

Elérhető az HBO MAxon.

​2. Egyiptom hercege (1998)

A Mózes-történet újragondolásának zenei előadásai − különösen Mariah Carey és Whitney Houston Oscar-díjas száma, a When You Believe − káprázatosak. Ami a tartalmat illeti, ez a film annyira gyerekbarát, amennyire csak egy bibliai dráma lehet. (Tipp: az animáció sokat segít ebben.)

Elérhető az HBO Maxon.

​3. Hopp (2011)

Ez az animációs fantáziavígjáték Russell Brand, James Marsden, Kaley Cuoco és Hugh Laurie főszereplésével meséli el a húsvéti nyuszi tinédzser fiának történetét. A fiú egy ambiciózus ifjonc, aki arról álmodik, hogy rocksztár dobos lesz, és nem érdekli, hogy továbbvigye a családi vállalkozást. Ez az egyszerre ismerős és friss, beszélő állatos film elég szellemes ahhoz, hogy széles közönséget szórakoztasson.

Elérhető az HBO Maxon.

​4. Az öt legenda (2012)

Alec Baldwin, Hugh Jackman, Jude Law és Isla Fischer csak néhány a nagy nevek közül ebben az akciódús filmben, amelyben a húsvéti nyuszi összefog a Mikulással, a Homokemberrel és a Fogtündérrel, hogy leszámoljanak Fekete Szurokkal − egy gonosztevővel, akinek célja, hogy a gyerekek rémálmait fenyegető gólyahadsereggé változtassa. Az biztos, hogy izgalmas néznivaló, a szülőknek azonban tudniuk kell, hogy a filmben van némi enyhe erőszak, ami a legkisebbek számára felkavaró lehet.

Elérhető az Apple+-on.

Forrás: PureWow

Nyitókép: Profimedia