Keira Knightley Keira Knightley megérkezik a Colette című darab premierjéb a Samuel Goldwyn Színházban 2018. szeptember 14-én a kaliforniai Beverly Hillsben.

Keira Knightley-t túl fiatalnak tartották az Igazából szerelem szerepéhez

De mégis működött.


Mint minden évben, a közelgő karácsony alkalmával egyre többeknek jut eszébe az ikonikus Igazából szerelem újranézése. A 2003-as Richard Curtis-film kilenc egymásba fonódó történetet mutat be, olyan sztárgárdával, mint Hugh Grant, Colin Firth vagy Keira Knightley játszik.

A 20 éves évfordulóját idén ünneplő romantikus vígjáték készítői és közreműködői ennek apropóján nemrég megosztották a film készítésével kapcsolatos történeteket és anekdotákat.

Egyetlen részlet sem okozott akkora hírt, mint az, hogy Keira Knightley a forgatás idején mindössze 18 éves volt.

Knightley játszotta Julietet, a 26 éves Peter (Chiwetel Ejiofor) feleségét, akibe Peter barátja, a 30 éves Mark (Andrew Lincoln) fülig szerelmes volt.

Még ennél is meglepőbb, hogy a fiatal Samet alakító Thomas Brodie-Sangster 15 éves volt a forgatás idején, így mindössze három év korkülönbség volt közte és Knightley között.

Ez sokáig zavarba ejtette a nézőket, melynek kapcsán Fiona Weir, a film casting igazgatója a Messenger-nek adott interjújában elismerte, hogy jobban belegondolva, Knightley túl fiatal volt a szerephez. Döntésüket megvédve azonban elmondta, hogy szerinte a színésznő csodálatos, nyitott és vidám volt, amire szükség volt a szerephez, és ez bejött.

„Azt hiszem, elhittük, hogy Chiwetel felesége és Andrew Lincoln nagy szerelmének tárgya.”

– fogalmazott.

Weir hozzátette, hogy Knightley-ról mindenki azt hitte, hogy idősebb a koránál, mert kiskora óta színészkedett. Fiatal kora ellenére azonban a szénsznő állítólag az egyik legkeresettebb volt, Weir pedig kifejtette, hogy a Knightley másik filmje, az ugyanabban az időben készülő A Karib-tenger kalózai miatt komoly időbeosztási konfliktusai voltak.

„El akarták kérni. Szóval elég okosan kellett ütemeznünk, hogy biztosítsuk, hogy befejezhesse Juliet szerepét, mielőtt Johnny Depp-pel kalózok ellen harcolna”

– emlékezett vissza Weir.