A Nincs idő meghalni című James Bond-film plakátja a TCL Kínai Színház oldalán Los Angelesben

Nyitóhétvégi rekordbevételt hozott az új James Bond-film az Egyesült Királyságban

21 millió fontos bevételt hozott a Nincs idő meghalni az Egyesült Királyságban a nyitóhétvégén.

Daniel Craig utolsó James Bond- filmje rekordot döntött a nyitóhétvégén, írja a BBC. A Nincs idő meghalni a jegyeladásokból származó 21 millió fontos bevétellel felülmúlta a Skyfall első hétvégi 20,2 millió fontot és a Spectre 19,8 millió fontot hozó bevételét, melyek a második és harmadik helyen állnak az Egyesült Királyság mindenkori mozis listáján.

A Cary Joji Fukunaga által rendezett filmről múlt héten azt írtuk, hogy már bemutatása első napján hatalmas, 5 millió fontos bevételt hozott a brit és ír mozikban. Az alkotás mozibemutatóját a koronavírus-járvány miatt többször is el kellett halasztani, így kérdéses volt, képes-e a 007-es ügynök sztorija a járvány előtti szintet hozni a jegypénztárak bevételében.

A Nincs idő meghalninak volt az Egyesült Királyság „minden idők legszélesebb mozibemutatója". A Universal szerint az új Bond-filmet 772 moziban vetítették csütörtökön az Egyesült Királyságban és Írországban – 25-tel több helyen, mint az eddigi rekorderStar Wars IX. rész – Skywalker kora című filmet 2019-ben, míg a kilenc évvel ezelőtt bemutatott Skyfall-t587 moziban vetítették.