Jeffrey Dahmer, ahogy bevezetik a bíróságra

5 felkavaró jelenet, ami valóban megtörtént a Jeffrey Dahmer-sztoriból

A Jeffrey Dahmer gyilkosságairól szóló sorozat készítői néhány ponton eltértek a valós eseményektől a befogadhatóság kedvéért. Vannak azonban olyan brutális jelenetek, melyekről sokan nem tudják elhinni, hogy valóban megtörténtek. Alábbi cikkünkben ezekről beszélünk.


1. A húsos szendvics

A sorozat néhány pontján a készítők apróbb változtatásokat eszközöltek, azonban a felkavaró, húsos szendvicses jelenet valóban megtörtént. Az egyik epizódban Dahmer meglátogatja Glenda Cleveland nevű szomszédját, aki követelte, hogy lakoltassák ki a furcsán és ijesztően viselkedő lakót. Békejobb gyanánt Dahmer egy szendvicset vitt a felháborodott nőnek, aki végül nem fogadta el. Milyen jól tette.

A való életben Glenda Cleveland nem a közvetlen szomszédja volt a sorozatgyilkosnak, hanem egy másik épületben élt a bűnhely közelében. A közelségnek köszönhetően tanúja volt Dahmer és „vendégei” járkálásának, a hangoknak és minden egyéb ijesztő körülménynek. A sorozat címszereplőjének a tényleges szomszédja egy Pamela Bass nevű nő volt. A sorozatbéli karakter a két nő ötvözete.

A The Jeffrey Dahmer Files című dokumentumfilmben Bass elmondat, hogy Dahmer tényleg rendszeren vitt húsos szendvicset a többi lakónak ajándékként. Ezt követően azt is bevallotta, hogy valószínűleg ilyen módon mindannyian fogyaszthattak a megholtak testéből, ami még felkavaróbbá teszi a történetet.

2. Állat tetemek gyűjtése

A részek visszaemlékezéseiből megtudható, hogy a fiatal Jeffrey Dahmer rendszeren kocsikázott apukájával, az utak során pedig elütött állatok testét gyűjtöttek össze. A tetemeket felboncolták és tanulmányozták. Mival Lionel Dahmer vegyészmérnök volt, joggal feltételezhette, hogy fia is hasonló szakmában szeretne elhelyezkedni, így amikor látta, hogy fiát érdekli a téma, azonnal közös programlehetőséget látott a helyzetben.

A rajongók véleménye megoszlik erről a közös apa-fia programról. Bár akkoriban nem látott ezzel kapcsolatban semmilyen vészjósló fia szenvedélyében, az idősebb Dahmer a könyvében úgy vélekedett, hogy nem vette figyelembe az intő jeleket.

3. A középiskolai fotó

Az egyik furcsa jelenetben az látható, ahogy Dahmer az iskolai évkönyv fotózáson besétál egy csoportképbe, amin a jeles tanulók szerepeltek. Miután ezt az iskolai szerkesztőbizottság észrevette, elsötétítették a rosszul tanuló fiú arcát a kiosztott könyvekben.

Ez az esemény valóban megtörtént az életben is. Mike Krukal — aki régen Dahmer osztálytársa volt — egy dokumentumfilmben elmondta, hogy a későbbi gyilkos még diákként gyakran csinált hasonló, bizarr csínytevéseket.

4. Az összes áldozat története

A sorozatban megölt személyek történetek és a jellemük valóban Dahmer áldozatai alapultak. Az első gyilkossága a 18 éves stoppoló Steven Hicks volt. Tony Hughes tényleg egy süket fiatalember volt, aki közel került a címszereplőhöz, majd az egyik áldozatává vált. Bár nem mindenki történetét mesélték el, a 17 áldozat összlétszáma pontos volt, amely az elítéléseken, a híradásokon és Dahmer saját vallomásain alapult.

5. Jeffrey Dahmer megkeresztelkedett

Dahmer meggyilkolása előtt a sorozatban az elítélt gyilkos egy pappal beszél arról, hogy meg akar keresztelkedni. Ez a valóságban is így volt, mellette pedig egy másik, halálra ítélt bűnözőt — John Wayne Gacyt — is megkeresztelték, ahogyan az látható az epizódban. A befejező rész egy másik részlete is igaz volt erről a végzetes napról, hiszen valóban teljes napfogyatkozás volt akkor, amikor a 17 gyilkosság miatt börtönbe juttatott férfit megkeresztelték.

Nyitókép: Getty

Forrás: Screen Rant