A Stranger Things sorozatának szereplői

5 sorozat, amit nézhetsz, amíg a Stranger Things folytatására vársz

A Stranger Things negyedik évadának befejeztével mutatunk néhány hasonló sorozatot, amikkel elidőzhetünk, amíg a befejezésre várunk.


A sikersorozat negyedik évadának második fele nemrég debütált a Netflixen, majd rögtön bezsebelt 13 Emmy-jelölést. Addig is, amíg tűkön ülve várjuk az utolsó évadot, jó hír a rajongóknak, hogy rengeteg hasonló tematikával, stilisztikával bíró sorozat található a streaming platformokon, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat a screenrant segítségével.

1. Az Esernyő Akadémia / The Umbrella Academy

Bár ez a sorozat a jelenben játszódik, a játékos felszín alatt ugyanúgy sötétebb árnyalatokat rejt, akárcsak a Stranger Things. Az Esernyő Akadémia gyerekes háttértörténettel indul, de hamarosan már a világ sorsa forog kockán itt is. Bár ebben a sorozatban nincsenek másik dimenzióból érkező szörnyek, az Akadémia rendszeresen szembesül paranormális fenyegetésekkel.

2. GLOW

Ha stilisztikailag hasonlót keresünk a 80-as évekbeli sorozathoz, a GLOW kiválóan beleillik a képbe. A dramedy a '80-as évekbeli Gorgeous Ladies of Wrestling' női pankrációs sorozatról szól. Bár a cselekménye igencsak különbözik a Stranger Thingstől, szintén hűen őrzi a '80-as évek hangulatát.

3. Ez így nem oké / I Am Not Okay With This

Eleven egészen hasonló telekinetikus képességekkel rendelkezik, mint Sydney Novak, az Ez így nem oké főszereplője. A sorozat olyan mint a Stranger Things, ha a Hawkins-i gyerekeknek nem kellett volna folyamatosan paranormális tevékenységekkel foglalkozniuk. Aki szerette Eleven karakterét, és több középiskolai drámát szeretett volna látni a Stranger Thingsben, annak az Ez így nem okét mindenképp látnia kell.

4. Castle Rock

Ez a pszichológiai-horror sorozat Stephen King univerzumában játszódik. Az írónak nagy szerepe van a Stranger Thingsben található easter eggekben is. Ez a sorozat is mitológiai karaktereket bújtat el a Maine állambeli erdő mélyén. Bár mindkét sorozat kisvárosi környezetben játszódik, a Castle Rock sokkal inkább a horror felé hajlik, mint a Stranger Things, szóval azoknak a rajongóknak ajánlott, akik szeretnek borzongani.

5. Riverdale

A Riverdale városában játszódó sorozatban a mindennapok felborulnak, amikor Jason Blossom, a népszerű bajkeverő, Cheryl ikertestvére tragikusan meghal. A Stranger Thingshez hasonlóan ez a sorozat is egy gyönyörű kisvárosban játszódik, ami bőven rejteget titkokat. A Riverdale sorozatnak nem csak saját Demogorgon verziója van, a Gargoyle King, de a sorozat végig fenntartja a feszültséget és a horrorisztikus hangnemet.

Nyitókép: Shutterstock