Jenna Ortga a Sikoly egyik jelenetében

Ezért nem tér vissza Jenna Ortega a Sikoly következő részében

Jenna Ortega színésznő nem tér vissza a Sikoly 7. részében, a hosszú ideje futó horrorfilm-franchise következő részében.


A csatorna szerint Ortega távozása a Netflix nagy sikerű Wednesday című sorozatának forgatási ütemtervének köszönhető, amelyben Wednesday Addams szerepét alakítja. A slasher-franchise-ban Ortega alakította Tara Carpentert, aki a kritikusok által is elismert Sikoly (2022) mellékszereplője, és a New Yorkban játszódó, 2023 márciusában bemutatott Sikoly 6 egyik főszereplője volt. A hatodik film rendkívül sikeres volt, az Egyesült Államokban 44,4 millió dolláros (kb. 15,4 milliárd forintos), világszerte pedig 67 millió dolláros (kb. 23 milliárd forintos) bevételt hozott.

A Deadline megjegyzi, hogy „Ortega kilépését a következő Sikolyból már a színészsztrájk előtt megbeszélték", és hogy 2024 elején Írországba utazik, hogy elkezdje a Wednesday második évadának forgatását.

Az oldal azt is megosztja, hogy Ortega távozása a franchise-ból nem annak köszönhető, hogy a Spyglass Media Group nemrég ellentmondásos módon kirúgta a folytatásból a főszereplő Melissa Barrerát, „és ennek nincs köze ahhoz, hogy a színésznő a Sikoly-szerződésének lejártát kérte". (A filmekben Barrera Tara idősebb testvérét, Samet alakította).

Amikor 2020-ban megkapta Tara Carpenter szerepét, Jenna Ortega „hatalmas álom megvalósulásának" nevezte a Sikoly-családhoz való csatlakozást.

Nem is hiszem, hogy vannak szavak az angol nyelvben, amelyekkel helyesen kifejezhetném, mennyire boldog, izgatott és ideges vagyok ezért az utazásért. Ez egyszerűen elképesztő számomra

− mondta akkor az ET-nek.

Azonban úgy tűnik, a Wednesday elsőbbséget élvez a projektlistáján. Ezért a szerepéért a színésznőt Emmy-díjra is jelölték. A díjátadót a színész- és írósztrájk miatt 2024 januárjára halasztották; ha nyer, ő lesz minden idők legfiatalabb nyertese az említett kategóriában. A Wednesdayt jelölték még a Kiváló vígjátéksorozat és a Kiváló rendezés vígjátéksorozathoz kategóriában is.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia