Memory, filmjelenet

Erős moziélménynek ígérkezik Jessica Chastain új filmje − mutatjuk, mit tudunk róla eddig

Nincs is jobb egy januári megindító, katarzist hozó moziélménynél.


Jessica Chastain új filmje, a Memory (Memória) jövő év elején kerül világszerte a mozikba, a magyar bemutató időpontja még nem hivatalos. A történet egy traumatizált szociális munkás és egyedülálló anya történetét dolgozza fel, akinek élete újra összeütközik egy régi középiskolai kollégájáéval (Peter Sarsgaard).

A film az Oscarért is versenyez, szóval mindenképp érdemes lesz figyelni rá. Összeszedtük, mit tudunk róla eddig.

​Miről szól a film?

Jessica Chastain játssza Sylviát, egy szociális munkást, aki gyermekkori traumák emlékeit őrzi. Strukturált életet él egyedülálló anyaként, és egy gondozóotthon gondozójaként. Aztán egy férfi, akivel együtt jártak középiskolába, Saul (Peter Sarsgaard) hazáig követi az osztálytalálkozóról, és a véletlen találkozásból kialakuló barátság mindkettejük életét megváltoztatja. Hamarosan kiderül, hogy Saul demenciában szenved, ami bizonyos értelemben megkönnyíti Sylvia számára, hogy újra kapcsolatba kerüljön vele és a múltjával.

​Kik játszanak benne?

Jessica Chastain és Peter Sarsgaard mellett egy csodálatos mellékszereplőgárda, köztük Merritt Wever (Apró gyönyörű dolgaink, Házassági történet), Brooke Timber (Végtelen matrjoska), Jessica Harper, Josh Charles és Elsie Fisher (A nyár, amikor megszépültem).

​Van már trailer?

Van – és az alapján szuper szívmelengető filmnek tűnik, mindkét főszereplő érzelmes alakításával.

​Mit meséltek eddig a szereplők a Memory-ról?


Jessica saját maga vásárolta be karaktere, Sylvia ruhatárát az amerikai Target áruházban, és kezdetben 130 dollárt (45 ezer forintot) költött rá, ami elég szerény összeg a filmforgatáshoz képest.

A színésznő arról is beszélt, hogy szinte elvárják tőle, hogy dívaként viselkedjen a forgatáson, különösen miután elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat a Tammy Faye szemei című filmben nyújtott alakításáért.

Nem azért csinálok filmet, hogy kényeztessenek. Ha kényeztetni akarom magam, akkor elmegyek egy gyógyfürdőbe. Azért csinálok filmet, hogy dolgozzak és kreatív legyek, és nincs szükségem arra, hogy egyedül üljek egy lakókocsiban

− mondta az IndieWire-nek adott interjújában.

Arról szól ez a film, hogy ezt a nőt hogyan csapta arcon az élet, ami miatt a traumát pajzsként maga előtt tartva közlekedik a világban, hogy senki ne kerüljön a közelébe. Azzal, hogy találkozik valakivel, akinek nincs kapcsolata a múltjával, képes megszabadulni tőle ő is, és képes minden nap újrakezdeni, hogy újra felfedezze, ki is ő valójában

− magyarázta Jessica a film előzményeit.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia