A Jóbarátok sorozatának első évada

Jennifer Anistont majdnem kiírták a Jóbarátok 1. évadából - ez volt az oka

A 90-es évek legsikeresebb sitcomját, a Jóbarátokat a mai napig minden idők legnagyobb hatású tévésorozatának tartják. A sorozat egyik főszereplője, történetesen Jennifer Aniston azonban majdnem nem jutott túl az első évadon.


Saul Austerlitz A Jóbarátok-generáció című könyvéből kiderült, hogy a sorozat 1994-es debtálása idején Jennifer Aniston (azaz Rachel Green) egy másik vígjáték sorozatot is forgatott, a Muddling Through-t, amelyben a főszereplő lányát, Madeline-t alakította.

A rövid életű sitcomot, amelynek középpontjában egy pincérnő állt, aki a börtönbüntetés letöltése után próbált újrakezdeni mindent, a CBS vette fel, és hat epizódot vetített, amikor az NBC szórakoztatóipari főnöke követelte, hogy töröljék a sorozatot, hogy ezzel biztosítsák Aniston jövőjét a Jóbarátokban.

„Amikor felvettük a Jóbarátokat, Jennifer Aniston a második helyen állt. A CBS egyik vígjátékában, a Muddling Through-ban szerepelt első sorban, amiből hat epizódot adtak”

– mondta Preston Beckman, az NBC egykori műsortervezési vezetője a The Hollywood Reporternek.

„Hallottuk, hogy szombat estére teszik a sorozatot, miközben mi egy aktuális megbeszélésen voltunk. Emlékszem, hogy az NBC szórakoztatóipari főnöke, Warren Littlefield felém fordult, és azt mondta: >>Nyírd ki<< - így hát megtettem.”

A magazinnak adott külön interjúban Kevin Bright, a Jóbarátok producere és rendezője elárulta, hogy ha a Muddling Through-t egy teljes első évadra vette volna fel a CBS, akkor újra kellett volna forgatniuk a Jóbarátok pilotját, és újra kellett volna castingolniuk Rachel Green szerepét.

„Nem volt tartalékunk. Nem volt második Rachel. Nem volt második Chandler. Nem volt második Ross vagy Phoebe. Senki mással nem mentünk bele”

– magyarázta.

Az HBO Max 2021 Jóbarátok külön kiadásában Aniston elárulta, hogy már az első évad után érezte, hogy nem tartozik a Muddling Through stábjához.

Jóbarátok: 3 mém, ami tökéletesen bemutatja Rachel karakterét

Getty

Nyitókép: Getty