Leonardo DiCaprio és Kate Winslet a Titanic című filmben

Kate Winslet számára rémálom volt ez a Titantic-jelenet

Leonardo DiCaprio viszont elég jól szórakozott.


Majdnem három évtized telt el azóta, hogy 1997-ben bemutatták a Titanicot, de női főszereplője,Kate Winslet aVanity Fair Scene Selection-sorozatában elárult néhány megdöbbentő új részletet a forgatásról.

A videóban a színésznő néhány ikonikus szerepéről mesélt, többek között a Leonardo DiCaprióval forgatott Titanicról is. Winsletnek azt a jelenetet mutatták meg a filmből, amikor ő és DiCaprio a hajó orrában állnak, és Winslet karaktere, Rose kitárja a karját.

„Ó, rémálom volt ezt forgatni, mert Leo nem tudta abbahagyni a nevetést, és körülbelül négyszer kellett újraforgatnunk a fény miatt. James Cameron [rendező] nagyon különleges fényt akart ehhez, nyilvánvalóan, és a naplemente folyamatosan változott ott, ahol voltunk. Ez a hajó egy része volt ... Ez egy kis fűrészelt darab volt. Egy létrán kellett felmásznunk, hogy odaérjünk, emlékszem ... A haj és a smink nem ért el hozzánk”

– fogalmazott a színésznő.

Hozzátette, hogy DiCaprión rengeteg műbarnító volt, amit Winslet a díszletben rejtett el.

„Rengeteg műbarnító smink van rajta. Szóval, elrejtettem ide és ide, itt van az ő sminkje, ecsete és szivacsa, a másik oldalon pedig az én sminkem, ecsetem és szivacsom. És a felvételek között gyakorlatilag újrakevertem a sminkünket.”

Az azóta ikonikussá vált jelenet végeredményén nem látszik a Winslet által felemlegetett szenvedés, olyannyira, hogy a Titanic a kritikusok elismerését is elnyerte.

A film négy Golden Globe-díj mellett az 1998-as Oscar-gálán 11 trófeát nyert, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést.