Titanic, jelenetkép

Nem fogod elhinni, mennyiért kelt el a Titanic híres kelléke

Van néhány dolog, amiben a Titanic-rajongók egyetértenek – mint például, hogy senki más nem játszhatta volna Jack Dawsont, mint Leonardo DiCaprio, vagy hogy Kate Winslet vörösesbarna árnyalata kiváló. A legtöbb vitát azonban az elmúlt három évtizedben az váltotta ki, hogy vajon Jack elférhetett volna-e a lebegő fadarabon, ahelyett, hogy a jeges vízben ragad.


Ha valaki, akkor az ikonikus kellék új tulajdonosai fényt deríthetnek erre a rejtélyre. A hírhedt darab − amelyet a Heritage Auctions szerint az eredeti roncsból megmentett törmelékről mintáztak − 2,4 méter hosszú és 1 méter széles.

A legendás darab kétségkívül igazi kulturális jelenséggé vált, a hollywoodi történelem darabjáért 718 750 fontot (332 millió forintot) fizettek.

Az eladást a Planet Hollywood bonyolította le egy olyan aukció keretében, amelyen az Indiana Jones és a végzet temploma kellékei (az ostor, amely elképesztő 525 000 dollárért, azaz körülbelül 192 millió forintért kelt el), valamint Jack Nicholson baltája A ragyogásból (amely 125 000 dollárt, azaz körülbelül 45 millió forintot ért) is szerepelt.

Titanic, jelenetk\u00e9p

Fotó: Profimedia

Bár az emberek már újraalkották a Titanic utolsó jeleneteit, hogy bebizonyítsák, volt-e hely Jack és Rose számára, de 27 év elteltével a vita még mindig dúl. Kate Winslet úgy véli, hogy Jack valószínűleg befért volna, ha egy kicsit jobban igyekszik. Leonardo DiCaprio következetesen elutasította a kommentálást.

James Cameron rendező pedig 2022-ben elárulta, hogy a vitát úgy próbálta egyszer s mindenkorra lezárni, hogy egy teljes körű kísérletet végzett kaszkadőrdublőrökkel és törvényszéki elemzőkkel. A végkövetkeztetés?

Csak egy maradhatott életben.

Ennek ellenére lehet, hogy a témáról örökké fogunk beszélni.


Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia