Joker: Kétszemélyes téboly, jelenetkép

Lady Gagát és Joaquin Phoenix-et „rémálom" volt vágni a Joker 2 rendezője szerint

A Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült Joker: Kétszemélyes téboly (Joker: Folie à Deux) kétségkívül a 2024-es év egyik legjobban várt filmje. A film vágása azonban nehéz feladatnak bizonyult a dinamikus duó kreatív folyamata miatt.


Todd Phillips rendező nemrég a Varietynek rántotta le a leplet a Joker forgatási titkairól, és elárulta, hogy a főszereplők úgy döntöttek, a zenés dráma forgatása közben élőben énekelnek, ahelyett, hogy előre felvett zeneszámot használnának.

Fontos volt számomra, hogy soha ne úgy adjuk elő a dalokat, ahogy azt egy musicalben általában szokás. Nem akartunk vibratót és tökéletes hangokat

− mondta Phoenix.

Phillips megjegyezte, hogy az élő előadásuk több felvételét összevágni azonban igazi „rémálom” volt. Hozzátette:

Különösen Joaquinra jellemző, hogy minden arról szól, hogy érezd a pillanatot, miközben csinálod. Ezt nem döntheted el egy hangstúdióban három héttel azelőtt, hogy megjelensz a forgatáson.

A Joker: Kétszemélyes téboly a 2019-es Joker folytatása, amelyben Phoenix újra eljátssza az Oscar-díjas Arthur Fleck szerepét, aki egy pszichiátriai osztályon találkozik Harleen „Lee” Quinzel-lel (Gaga). A zenés thrillerben a két főszereplő olyan dalokat feldolgoz, mint a For Once in My Life és a That's Entertainment.

Gaga, aki nemrég dobott ki egy duettet Bruno Marssal, azt is elárulta a Variety-nek, hogy Joker és Harley néhány zeneszáma csak a fejükben létezik, és megmagyarázta, hogy a karakterek miért törnek ki dalra „egy beszélgetés közepén”.

Segíteni akartunk abban, hogy a közös őrületük történetét úgy meséljük el, hogy az valóságosnak tűnjön. Azt hiszem, mindannyiunknak van egy intim és személyes kapcsolata a zenével, mint egy kotta a belső érzelmi életünkhöz... Ezt próbáltuk megragadni Arthur és Lee esetében

− mondta.

​A szerepek „komolyan vétele”

Phillips rendező azt is elmondta, hogy Gaga és Phoenix is teljes mértékben elkötelezte magát a szerepe mellett, de Gaga jobban benne maradt Harley Quinn szerepében, mint a másik sztár.

Vajon Phoenix is komolyan veszi? A pokolba is, igen. Nem marad a nap 24 órájában a karakterében. Gaga sokkal többet tesz, de rendezőként támogatom, hogy bármi áron eljussanak oda, ahova kell

− mondta a Variety-nek.

Gaga még azt is jobban szerette, ha „Lee”-nek szólítják a forgatás alatt, ahogy azt Lawrence Sher operatőr a The Trenches Talk podcastnek 2023 júliusában elmondta. Miután kezdetben nehezen tudott kapcsolatot teremteni vele, elmondása szerint egy rendezőasszisztens mesélt neki a névpreferenciájáról. Amikor a Lee-t használta, azonnal megváltozott a kapcsolatuk.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Warner Bros.