Micsoda nő!, Richard Gere, Julia Roberts, filmjelenet

7 romantikus vígjáték, ami minden idők legnagyobb bevételét hozta

Ne kerteljünk, imádjuk a romantikus vígjátékokat! Segítenek elmenekülni a valóság elől, és egy kis időre átadhatjuk magunkat egy tündérmesének.


Az azonban, hogy egy romantikus vígjáték hogyan teljesít a kasszáknál, számos tényezőtől függ, például a marketingtől, a sztárszereplőktől és a jó dramaturgiától. Összegyűjtöttük nektek minden idők legtöbb bevételt hozó romantikus vígjátékait, amelyeket érdemes lehet akár újra elővenni!

​1. Bazi nagy görög lagzi

Bevétel: 241,4 millió dollár

A 2002-es film Nia Vardalos és John Corbett szerelmi történetéről szól egy nagy görög családban, és messze minden idők legtöbb bevételt hozó romantikus vígjátéka.

​2. Mi kell a nőnek?

Bevétel: 182,8 millió dollár

Mel Gibson 2000-es filmje egy olyan férfiról szól, aki képes meghallani a nők gondolatait, a vígjáték és a romantika nagyszerű keverékével nyerte el a közönség kegyeit.

​3. A randiguru

Bevétel: 179,4 millió dollár

Will Smith 2005-ös romantikus vígjátéka az egyszerű cselekmény ellenére a harmadik legtöbb bevételt hozó romkomként érdemelte ki a helyét.

​4. Micsoda nő!

Bevétel: 178,4 millió dollár

Az 1990-es film Julia Roberts és Richard Gere főszereplésével egy nem mindennapi szerelmi történetet mutat be, és örök klasszikussá vált.

​6. Kőgazdag ázsiaiak

Bevétel: 174,5 millió dollár

A 2018-ban bemutatott újdonság főszereplői Constance Wu és Henry Golding, és Szingapúr elit világába kalauzolja el a nézőket.

​7. Nász-ajánlat

Bevétel: 163,9 millió dollár

Sandra Bullock és Ryan Reynolds komikus kémiáját mi is imádjuk ebben a 2009-es filmben, ahol egy kamu eljegyzés váratlan fordulatokhoz vezet.


Forrás: India Times

Nyitókép: Profimedia