Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Matthew Perry és Courteney Cox a Jóbarátok című sorozatban

Lisa Kudrow-t kirúgták egy nagy szitkomból a Jóbarátok előtt

Mielőtt a Jóbarátok című sorozattal híressé vált, egy másik sitcom szerepére jelentkezett.


Lisa Kudrow a SmartLess című podcastben nemrég arról beszélt, hogy a mai napig nagy népszerűségnek örvendő Jóbarátok előtt Roz Doyle karakterét alakította volna a Fraiser című sitcomban, de nem sokkal később már el is búcsúzott attól.

„Nem forgattam, hanem kirúgtak a Frasierből”

– tisztázta Kudrow, majd felidézte a „lesújtó” visszajelzést, amit a sorozat rendezőjétől, James Burrows-tól kapott, aki az első epizód átfutása közben azt mondta neki:

„Ez nem működik.”

Doyle szerepét végül Perri Gilpin kapta meg, aki 11 évadon keresztül alakította végül a karaktert a sorozatban.ű

Próbáltam [megkérdezni], hogy 'Mit tehetek?' De azt hiszem, tényleg elkövettek egy casting hibát, mert Perri Gilpinnel mentem a csatornához. Szerintem csak kijavítottak egy hibát. Mert Perrinek mindig is Roznak kellett volna lennie.

Miután lemaradt a Fraiserről, Kudrow szerepet kapott a Mad About You című másik szitkomban. Bár ügynökei azt tanácsolták, hogy ne fogadja el a munkát, a színésznő az interjúban elmondta, hogy akkoriban nem volt abban a helyzetben, hogy nemet mondjon.

A színésznő, aki Mad Abou You-ban Kudrow a „pincérnő” névtelen karakterét alakította, lenyűgözte a sorozat íróját és alkotóját, Danny Jacobsont, karaktere pedig végül az Ursula Buffay nevet kapta – aki később a Jóbarátokban is feltűnt, a Kudrow által alakított Phoebe ikertestvéreként.

Ahogy a színésznő a podcastban felidézte, egy másik Mad About You-írója ajánlotta őt Phoebe Buffay szerepére a Jóbarátok alkotójának, David Crane-nek.

Kudrow később megkapta a szerepet, melyet tíz évadon keresztül (1994-2004) alakított a sorozatban. Ő lett az első színésztársai közül, aki Emmy-díjat kapott a sorozatban, amikor 1998-ban elnyerte a kiemelkedő mellékszereplőnek járó díjat egy vígjáték sorozatban.