Margot Robbie a Barbie című film világpremierjén a Shrine Auditorium és Expo Hallban 2023. július 09-én Los Angelesben

Kiderült, mennyi pénzt kap Margot Robbie a Barbie-filmért

Margot Robbie busás fizetést vehet fel a Barbie-film után, ám a színésznő nemcsak a kamera előtt teljesített jól, hanem a szervezési munkálatokból is kivette a részét.


Viszonylag kevesen tudják, de a Margot Robbie nemcsak a főszereplője, hanem a producere is volt a Barbie-filmnek, az ausztrál sztár pedig rengeteget dolgozott a háttérben azért, hogy a mozi végül megvalósulhasson.

Ennek természetesen megvan az anyagi vonzata is, ugyanis Robbie nemcsak a címszerep eljátszásáért, hanem a produceri munkálatokért is jelentős jövedelemben részesül.

Ez is érdekelhet: Megérte a befektetés: bevételi rekordot döntött a Barbie-film

A Variety-nek három bennfentes is megerősítette, hogy Robbie nagyjából 50 millió dollárt fog keresni a filmben végzett munkájáért fizetség és bevételi bónuszok formájában. Fontos kiemelni, hogy a színésznő produkciós cége, a LuckyChap Entertainment már évekkel a film megjelenése előtt megszerezte a Barbie jogait.

Nem arról volt szó, hogy valaha is Barbie-t akartam volna játszani, vagy arról álmodtam volna, hogy Barbie leszek, vagy ilyesmi. Ez hülyén fog hangzani, de tényleg nem is gondoltam arra, hogy Barbie-t játsszam, egészen addig, amíg évekkel a projekt kidolgozása után el nem kezdtem gondolkodni rajta

– mondta Robbie a Vogue-nak.

A produkciós cégnek hosszas tárgyalások után sikerült megkötnie egy olyan üzletet a Barbie-t gyártó Mattellel, hogy a rendező Greta Gerwig, aki férjével, Noah Baumbach-kal közösen írta a forgatókönyvet, teljes kreatív szabadságot kapjon.

Természetesen szeretnénk tisztelegni a márka 60 éves öröksége előtt. De tudomásul kell vennünk, hogy sokan vannak, akik nem rajonganak Barbie-ért. És valójában nem csak közömbösek Barbie iránt. Ők aktívan gyűlölik Barbie-t. És valódi problémájuk van Barbie-val. Meg kell találnunk a módját, hogy ezt elismerjük

– mondta a színésznő a Matteles megállapodás kapcsán.

Külön érdekesség, hogy az üzleti partnerekkel és befektetőkkel való tárgyalások során Robbie azzal érvelt, hogy meg van róla győződve, hogy a Barbie 1 milliárd dollárt fog keresni a jegypénzáraknál. A legfrissebb információk szerint a film jelenleg 1,18 milliárdos bevétellel büszkélkedhet, így tehát kijelenthető, hogy a színésznőnek igaza lett.