Margot Robbie

Margot Robbie és Jacob Elordi is feltűnik az új Üvöltő Szelek- filmadaptációban

Margot Robbie hamarosan anyai örömök elé néz, jövőre azonban már újra mozivásznon láthatjuk a 34 éves ausztrál színésznőt. Visszatérő szerepeinek egyikét pedig a brit irodalom egyik leghíresebb alkotásának, az Üvöltő szeleknek (Wuthering Heights) a feldolgozásában vállalta el.


Emily Brontë klasszikus romantikus regényéből már két mozgókép is született: 1939-ben, illetve 2011-ben. Hamarosan pedig elkezdődhet a könyv harmadik filmadaptációjának a forgatása is.

A Hollywood Reporter értesülései szerint Emerald Fennell (Ígéretes fiatal nő, Saltburn) ülhet a rendezői székbe, míg a két főszerepet az ugyancsak a Saltburnből ismerős Jacob Elordi és a legutóbb a Barbie-ban feltűnő Margot Robbie játszhatja el.

Miról szól a történet?

Az először 1847-ben megjelent könyv középpontjában Catherine és Heathcliff szenvedélyes és tragikus szerelmi története áll, amely a 18-19. századi angol vidéken játszódik.

A regény a szerelem, a bosszú és a lélek sötét oldalának témáit vizsgálja, miközben a társadalmi osztályok közötti feszültségeken keresztül is megmutatja a két főszereplő szívfacsaró történetét.

A mostani szereplőválasztás kisebb port kavart a szakma berkein belül, hiszen sokan teljesen rossz castingnak tartják mind Robbie-t, mind Elordit a szerepükre.

Clarisse Loughrey, az Independent filmkritikusa szerint például Catherine-t tizenéves lány képében ismerhetjük meg a könyvben, így az ausztrál színésznőnél fiatalabbat is választhattak volna a készítők. Továbbá Heatchcliffet sötétbőrűként jellemzi az írónő, ami szerinte egyáltalán nem illik majd Elordi karakteréhez.

Gyermeke születése után Robbie-t először – Colin Farrell oldalán – Kogonada dél-koreai rendező A Big Bold Beautiful Journey című drámájában láthatjuk újra, amelyet a Sony Pictures 2025 tavaszán tervez bemutatni világszerte.

Az Üvöltő Szelek valószínűleg jövő év második felében kerülhet majd a mozikba.


Nyitókép: Profimedia