A Hangya és a Darázs: Kvantumánia négy színésze

Kirúgták a Marvel-filmek egyik sztárját − soha nem térhet vissza

Jonathan Majors kiszállt a Marvel-filmekből, ami óriási karriercsapás az egykor feltörekvő színész számára.


December 18-án a manhattani esküdtszék bűnösnek találta Majors-t harmadfokú gondatlan testi sértés és zaklatás vádjában a kéthetes tárgyalást követően, amely a színész és volt élettársa, Grace Jabbari közötti márciusi incidensből eredt.

Márciusi letartóztatása előtt Majors a Marvel-moziverzum kulcsfigurájaként volt pozicionálva, a Disney tulajdonában lévő stúdió a teljes jelenlegi történetszálat Majors Kang, a hódító köré építette. Az időutazó gonosztevő szerepet kapott az idei A Hangya és a Darázs: Kvantumánia című filmben, valamint a Loki mindkét évadában, és ő lett volna a Bosszúállók: A Kang-dinasztia című film vezető színésze is, amelyet 2026. május 1-jére terveztek. A játékfilm még a forgatókönyv fázisában van, és még nem kezdődött meg a forgatás. Rendezőt jelenleg nem kötöttek hozzá.

A Marvelnek most két választása lehet. Újracastingolhatja a szerepet, bár nem biztos, hogy olyan sok színészt vonzana egy olyan szerep, amelyből egy színészt ilyen nyilvánosan kirúgtak. A másik út az, hogy újratervezésbe kezd, és egy vadonatúj gonosztevőre koncentrál. Bár a Marvel-források hallgatnak, vannak arra utaló jelek, hogy a stúdió ez utóbbi utat választotta. Novemberben a Marvel felbérelte a Loki alkotóját, Michael Waldront, hogy dolgozzon egy új tervezeten, amit egykor AKang-dinasztia néven emlegettek, de a források szerint most Bosszúállók 5 néven emlegetik.

A stúdiónak hónapjai voltak arra, hogy számítson egy ilyen eshetőségre, és lehetséges, hogy Waldon része volt ennek a pályakorrekciónak.

A Marvel a múltban már lecserélte a szereplőket, de nem jogi problémák miatt, hanem kreatív és pénzügyi viták miatt. Terrence Howard az első VasemberbenJames Rhodes szerepét játszotta, míg Edward Norton A hihetetlen Hulk főszereplője volt, mindkettő 2008-ban jelent meg. Howard a 2010-es Vasember folytatásához fizetésbeli okokra hivatkozva nem akart visszatérni, így Don Cheadle lépett a szerepbe. Norton eközben összeütközésbe került a Marvellel A Hihetetlen Hulk kapcsán, és Mark Ruffalo lépett a szerepbe a Bosszúállók (2012) című filmben. Nemrégiben pedig William HurtotHarrison Ford váltotta a készülő Amerika kapitány: Új világrend című filmben Thunderbolt Ross szerepében.

Majors egykor Hollywood egyik legjobb feltörekvő színészének számított. A Kvantumánia mellett a 2023-as Creed III-ban is szerepelt. Először Az utolsó fekete ember San Franciscóban című filmmel vált ismertté, majd szerepelt a Özveri, a Lovecraft Country, A vadnyugat törvényei szerint és Az 5 bajtárs című filmekben. A Magazine Dreams című testépítő dráma 2023 januárjában mutatkozott be a Sundance-en, de a további sorsa továbbra is bizonytalan, mivel a forgalmazó Searchlight a színész jogi problémái miatt kivette a naptárból.

Majors-t március 25-én tartóztatták le, miután felhívta a 911-et, hogy eszméletlenül találta volt élettársát, Grace Jabbarit New York-i lakásukban. A rendőrség közölte, hogy sérüléseket találtak Jabbarinál, köztük egy zúzódást és törött ujjat, valamint egy vágást a füle mögött. Majors minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Jogi problémái nyomán a The Lede Company PR-cég és az Entertainment 360 menedzserei ejtették a színészt. Még mindig a WME képviseli, de ez az ítélet fényében változhat.

Forrás: Hollywood Reporter

Nyitókép: Getty Images