Anna Wintour, Lin Manuel Miranda, Tom Ford, Ryan Reynolds és Blake Lively a 2022-es Met -gálán

Íme minden, amit az idei Met-gáláról eddig tudunk

Pár hét van New York City legnagyobb divatestjéig: az éves Met-gála új témával és a megszokott időpontban tér vissza.


2023. május 1-jén fognak végigsétálni a hírességek a Metropolitan Múzeum vörös szőnyegének lépcsőin a Vogue legnagyobb divat eseményén. A Met-gála − amely a múzeum Costume Institute-jának (azaz Kosztüm Intézetének) éves adománygyűjtő rendezvénye − idei témája Karl Lagerfeld, és a néhai Chanel kreatív igazgatójának életét vizsgálja.

Az idei esemény az öltözködési szokásokkal is tiszteleg a tervező előtt.

Bár a gálán belül zajló események szigorúan titkosak − a közösségi média használatát is kitiltották az alkalomról −, a divat szerelmesei május 1-jén végignézhetik, ahogy kedvenc sztárjaik pózolnak a vörös szőnyegen.

Íme minden, amit a 2023-as Met-gáláról eddig tudunk.

Az Anna Wintour által vezetett eseményt élőben streameli a magazin a honlapján, emellett a Vogue YouTube, Instagram, Facebook és Twitter oldalain is közvetítik. A stream kezdetéről szóló értesítésre is feliratkozhatunk a honlapon.

Karl Lagerfeld a 2008-as Met-g\u00e1l\u00e1n

Fotó: Gustavo Caballero/Getty Images

A livestreamnek három házigazdája lesz: La La Anthony, Chloe Fineman és Derek Blasberg, illetve a tavalyi Met-gálához hasonlóan Emma Chamberlain is beugrik a Vogue különleges tudósítójaként.

Wintour mellett négy társelnöke is lesz az idei Met-gálának: Dua Lipa, Michaela Coel, Penélope Cruz és Roger Federer.

Januárban jelentették be a dress code-ot, miszerint a vendégek három módon tiszteleghetnek a „divat egyik legnagyobbja előtt".

A legautentikusabb megközelítés az lenne, ha valamelyik Lagerfeld által vezetett márka archív megjelenését viselnék

− fogalmazott a magazin. A második lehetőség, hogy a Chanel vagy a Fendi modern megjelenésével tisztelegnek a néhai tervező előtt, „két olyan házéval, ahol Lagerfeld kitörölhetetlen nyomot hagyott".

A harmadik opció szerint a vendégek „öltözködhetnek à la Lagerfeld", ami magában foglalhatja egy „saját Choupette" felvonultatását is. Choupette Lagerfeld a néhai tervező szeretett fehér macskája és alkalmi múzsája volt, bár maga a tervező fekete öltönyök és sötét napszemüvegek viseléséről volt ismert.

Nyitókép: Matt Winkelmeyer/MG22/Getty Images/The Met Museum/Vogue

(Independent)