Billie Eilish a 2021-es Met-gálán a Metropolitan Művészeti Múzeumban 2021. szeptember 13-án New Yorkban

Minden, amit a 2024-es Met-gáláról tudni lehet

Néhány hét múlva beköszönt az új év, és a legnagyobb divatrajongók már ilyenkor ráfordulnak a Met-gálára. Már jóval a májusi esemény előtt hatalmas a nyüzsgés a New York-i Metropolitan Múzeum Costume Institute-jának (Kosztüm Intézet) éves adománygyűjtő rendezvénye körül, íme, mit lehet eddig tudni a 2024-es eseményről.


A Vogue főszerkesztője, Anna Wintour által vezetett jótékonysági eseményen, melyre a világ minden tájáról érkeznek ide tervezők és hírességek, a résztvevők a múzeum új kiállításának különleges témájához kapcsolódó, Wintour által kiválasztott kreációkat viselnek.

A 2024-es Met-gála témája a Sleeping Beauties: Reawakening Fashion (Csipkerózsika: A divat újraélesztése) lesz. A Met sajtóközleménye szerint az új kiállítás középpontjában a kutatás, a beszélgetés és a technológia felhasználásával a múzeum fő látnivalóinak újraidézése áll majd.

Céljuk „új életet lehelni ezekbe a mesés tárgyakba olyan kreatív és magával ragadó aktivációk révén, amelyek célja, hogy közvetítsék az olyan ruhadarabok illatait, hangjait, textúráit és mozgását, amelyek már nem tudnak közvetlenül kapcsolatba lépni a testtel.”

Ennek tiszteletére az idei kiállítás az újjászületés és megújulás fogalmait vizsgálja, a természetet a divat mulandóságának metaforájaként használva.

A Met-gálát minden évben május első hétfőjén tartják, ez 2024-ben május 6-ra esik. Míg magát a gálát nem rögzítik vagy közvetítik a nagyközönség számára, a vörös szőnyeget élő közvetítésen keresztül lehet követni minden évben.

A Met-gála vendéglistáját sosem hozzák nyilvánosságra az esemény előtt, azon jó néhány hírességről tudni, akik szinte mindig részt vesznek a gálán, például a Kardashianok és Jennerek, a vörös szőnyeg műsorvezető házigazdája, Emma Chamberlain és Rihanna.