A Neveletlen hercegnő plakátja

Neveletlen hercegnő 3: Csalódást keltő hírek érkeztek Anne Hathawaytől

Bár a Disney tavaly novemberben zöld utat adott a Neveletlen hercegnő 3-nak, továbbra is kérdéses, hogy mikor érkezik. A főszereplőt alakító Anne Hathaway nemrég egy csalódást keltő bejelentést tett a munkálatokkal kapcsolatban.


Sajnálatos módon a forgatásokkal és a forgatókönyv megírásával kapcsolatban nem születtek nagyon pozitív hírek. Bár a film engedélyt kapott, az egykori szereplők közül még Hathaway sem volt hajlandó aláírni a szerződést. Ez azért is érdekes, mivel a második rész óta ő kampányolt legjobban a harmadik felvonás mellett.

A helyzet az, hogy a Neveletlen hercegnő első része a popkultúra egy lényeges elemévé nőtte ki magát és nagyon sok ember kedvencei közé tartozik. A második rész képes volt ugyanazt a színvonalat képviselni a rajongók nagy örömére. Bár mindkét produkció kétes kritikákat kapott a filmes szakmától, mégis megkerülhetetlen alkotásokról van szó.

Ezt a tendenciát megtartani nagyon nehéz, éppen ezért senki sem akar valami olyasmin dolgozni, ami tönkreteheti a franchise hírnevét. Hathaway mellett a másik főszereplő, Julie Andrews idén már 87 éves. A színésznő elmondása szerint nem biztos benne, hogy neki vissza kellene még térnie a karakteréhez, hiszen sokkal idősebbnek néz ki, mint amikor utoljára játszotta.

Mellettük az eredeti szereplőgárdából Hector Elizondo is úgy nyilatkozott korábban, hogy visszatérne, de azóta sok minden változott. Az első két rész rendezője Garry Marshall volt, aki 2016-ban elhunyt. A halála után kétséges, hogy vissza tudják-e még hozni ugyanazt a minőséget, így a legtöbb egykori színész feltűnése is bizonytalan.

Amennyiben nem ragaszkodnak az eredeti karakterekhez, akkor egy reboot formájában térhet vissza a klasszikus film története, de az sem sokkal egyszerűbb. A készítőknek abban az esetben nagy kutatómunkát kellene fektetniük az előkészületekbe, és még úgy sem biztos, hogy sikert érnének el.

Anne Hathaway legutóbbi nyilatkozata a filmről vegyes érzéseket válthat ki a rajongókból. Többek között türelmet kért, hogy a lehető legjobb munkát végezhessék. Ez bíztató, hiszen jobb, ha nem kapkodják el a történet és a karakterek megírását. Viszont ez azt is jelenti, hogy egy ideig még biztosan nem számíthatunk a megjelenésre.

A Screen Rant cikkében így idézték Hathaway szavait:

„Tudom, hogy ez nagyon frusztráló és igazából mi is ugyanezt érezzük. Ez egy olyan folyamat, amihez türelem kell, és ezért most mindenki tekintse magát a filmes szakma részének, mert valójában ennyi időbe telik, amíg elkészülnek a dolgok.”

A megjelenésig szeretnénk ajánlani néhány filmet, ami betöltheti az űrt. Egy korábbi írásunkban összeírtunk néhány címet, mely tematikáját vagy stílusát tekintve emlékeztet a Neveletlen hercegnőre. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Instagram/mundoandytv