karacsonyi zokni tevenezes

Nyolc karácsonyi újdonság az ünnepi filmezéshez​

A karácsonyi készülődés sokunknál filmnézéssel kezdődik, hogy magával ragadjon bennünket a hangulat. A Polar Expressz, a Reszkessetek, betörők vagy akár a Télapu mindig kéznél van, de valljuk be, ezek már kicsit unalmasak. Nyolc karácsonyi filmes újdonságot mutatunk, amik tökéletesek a karácsony előtti bekuckózáshoz!


Karácsonyi mese

Egy 1975-ben megjelent svéd rajzfilm modernkori, élőszereplős feldolgozása. A történet szerint a főszereplő fiú, Karl Bertil egy sikeres áruház fejének a leszármazottja. Jómódú családba született, viszont hatalmas álma, hogy segítsen a szegényeknek, mint a mesékben Robin Hood. Sokáig úgy tűnik, vágya már soha nem fog teljesülni, viszont betoppan az életébe egy nehéz körülmények között élő lány, aki mindent megváltoztat. A sztori december 23-án kerül a mozik kínálatába.

A fiú, akit Karácsonynak hívnak

A Netfix rajzfilmje olyan égető kérdésekre ad választ, mint például hogy miért nem öregszik a Télapó, hogyan repülnek a szarvasai vagy miért titokban oson be az emberek házaiba. A kis Nikolas apukája egy nagy kalandra indult, hogy felfedezze azt a települést, ahol a manók élnek. Miután hosszú ideig nem tér vissza, fia úgy dönt, megkeresi őt. Az ismeretlen felfedezés veszélyeket is rejthet magában, viszont vele tart kisegere és barátja, a rénszarvas. Vajon sikerrel járnak?

Békétlen karácsony

Ezzel a romantikus vígjátéksorozattal is készül a Netflix az ünnepekre. Egy híresen feminista nő és egy sokak által nőgyűlölőnek titulált rapper kapcsolatát kísérhetjük végig. A viták és vicces jelenetek mellett számíthatunk egy tipikus happy endre, valamint azt is megtudhatjuk, hogyan is néz ki a karácsony Franciaországban.

Nagykarácsony

Arnoldnak nem úgy alakult az éve, ahogy azt elképzelte. Nem sikerült az eljegyzés, amit sokáig tervezett, ezzel pedig kapcsolatának vége szakad. Tűzoltóként mindig az volt a dolga, hogy életeket mentsen, azonban hirtelen beköszöntött nála a tériszony. Mivel nagy munkáknál nem veszik hasznát, így az ünnepek alatt egy iskolái előadásra küldik, ahol tűzvédelmi ügyeletes lesz. Itt viszont megismerkedik egy tanárnővel, és hirtelen új fény gyúl mindennapjaiba.

A gonosz törpék

Ünnepi sorozat létére még belefér egy kis ijesztgetés. A főszereplő család számára a karácsonyi vakáció rémálomba torkollik, amikor kocsijukkal elütnek egy furcsa lényt. Mint kiderül, nincs egyedül, és ami rájuk leselkedik, az még sokkal gonoszabb, mint amire számítani lehet. November 28-tól megtudhatjuk, mi is lapul az erdőben.

Vörös, a vörösbegy

Aardman Animation karácsonyi filmje, akik többek között a Shaun, a bárányt is készítették. Tojáskorában a madárka valahogyan elkeveredik, így kicsiként az egerek kezdik felnevelni. Ahogy cseperedik, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nem illik oda, ezért útnak indul, hogy bebizonyítsa, milyen kiváló rágcsáló is ő.

A szerelem illata

Egy újságíróval kezdődik a történet, aki sikertelen randijaiból inspirálódik cikkeihez. Egy szép napon viszont rábukkan a nagy Ő-re online. El is utazik hozzá az ünnepekre, és itt tudja meg, hogy túljártak az eszén. Az imposztor másnak adta ki magát, így csalogatta magához a lányt. Alkut ajánl a jövevénynek: ha az ott töltött idő alatt úgy tesz a családja előtt, mintha tényleg szerelmes lenne, akkor bemutatja annak a férfinak, aki miatt valójában érkezett.

Szinglilét (Single All The Way)

A Netflix első olyan karácsonyi filmje, amiben meleg férfiak kapcsolatára alapoznak. A főszereplő Peter hazautazik családjához ünnepelni, viszont nem akarja hallgatni a szokásos párkapcsolati kérdéseket. Ennek elkerülése végett megkéri legjobb barátját, hogy tartson vele, és játssza el, hogy egy párt alkotnak. Ez így mind szép és jó, de nem mehet minden ilyen gördülékenyen: anyukája egy randit szervez neki, és a másik félt is elhívta karácsonyra.


Nyitókép: Shutterstock