A Peaky Blinders sorozat egyik jelenete

Eddig be nem tervezett történelmi esemény írja újra a Peaky Blinders fináléját

Más irányt vesz a Peaky Blinders utolsó évada, mint ahogy azt eddig tervezték: a drámaság kedvéért egy tragikus történelmi korszakot is belevesznek a sorozat utolsó részeinek történetébe.


A Shelby család gengszter tevékenységei már évadok óta folynak, és hatalmas rajongóbázisra tettek szert. A készítők azonban tudják, hogy a csúcson érdemes abbahagyni, így a következő évadban méltó befejezést adnak a történetnek. A végső lezárást majd egy egészestés film keretei között történik majd, amit a jövőben esetleges spin-off sorozatok követhetnek.

Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, a családnak ezúttal egy minden eddiginél nagyobb problémával kell szembenéznie.

A sorozat alkotója, Steven Knight eredetileg a világháború kezdetével szerette volna lezárni a sztorit, viszont ezt az elképzelését úgy fest, megváltoztatta. Nyilatkozata alapján a történet a világháborús konfliktuson keresztül zajlik tovább a befejező évadban és az azt követő filmben. Knight azt szeretné, ha a sztori a világháborúra és azon túlra is kiterjedne a film kedvéért. Ennek hála ugyanis újabb nehézségek és külső tényezők kavarhatják fel az állóvizet.

Azt is hozzátette, hogy erre a befejezésre úgy tekint, mint a kezdet végére. Még nem látott hozzá a fillm forgatókönyvének megírásához, mivel nem szereti, ha alkotási folyamata előre el van tervezve.

"Nem tudom, mi fog történni, amíg nem kezdem el írni. Én úgy szoktam dolgozni, hogy nem tervezek, és azt hiszem, ha terveznék, akkor nem tudnám megcsinálni. Csak ülök a billentyűzetnél, és ha elég jól ismerem a karaktereket, elengedem őket, és meglátom, mit mondanak egymásnak. Hagyom, hogy a párbeszédek irányítsák a cselekményt"

olvashattuk a készítő mondatait.

Az utolsó epizódokra év elejétől lehet számítani, bennük pedig — az eddigi évadokhoz hasonlóan — feltűnik Cillian Murphy, Paul Anderson, Sophie Rundle, Natasha O'Keeffe, Harry Kirton és Tom Hardy is.