A Csinibaba Táncdalfesztivál című koncert a Budapest Parkban, 2023.

4+1 szuper program a pünkösdi hétre

Pünkösd hétvégéjére és az azt követő rövid munkahétre ajánlunk 4+1 szuper budapesti eseményt.

Santsat - Szabadkikötő SE, május 18.

Idén másodjára rendezik meg a tavaszi tánctalit, a májusi eseményt a csepeli Szabadkikötö SE-n.

Az utolsó nyárelőtti alkalmon fellép többek között a Hari Drama Sʊl Band, a Le Nomad, a Telemale és Yorgos is. Emellett lesz jóga, meditáció és jó hangulat.

További információ az eseményről itt.

Makers' Market Buda - Fény utcai piac, május 19.

A havonta, de a nyári időszakban gyakrabban megrendezett Makers' Marketen kortárs és dizájn tervezői termékekeket csodálhatunk és vásárolhatunk meg, maguktól az alkotóktól.

A több mint hatvan hazai alkotó által készített alkotások mellett Beat on the Brat dj szett és gasztrofinomságok várják a piacra látogatókat.

További információ az eseményről itt.

Csinibaba Táncdalfesztivál - Budapest Park, május 23.

A tavalyi, hatalmas sikert arató koncert után idén ismét megrendezi a Csinibaba Táncdalfesztivált a Katona József Színház és a Budapest Park. A koncert és a színház fúziójából létrejött műsorban számos katonás színésszel és énekes lép fel, és a tavalyi csapathoz új előadók és extra dalok is csatlakoznak.

A napokban, a május 23-i esemény beharangozásaként Pálmai Anna, Rezes Judit, Nagy Ervin és a Csinibaba Táncdalfesztivál több résztvevője meglepetés pop-up koncertet adott a Mikszáth téren.

További információ az eseményről itt.

Ukmukfukk Zinefeszt - Gólya, május 25-26.

Idén is megrendezik a zine kultúra magyarországi népszerűsítését és a hazai zine közösség összehozását célzó Ukmukfukk Zinefesztet. A kétnapos eseményen a kis példányszámú, saját kiadású, tematikus szövegekből és képekből álló, formai szabályoktól mentes zine-ket vásárolhatunk, melyek általában a legolcsóbb megoldással, fénymásolóval vagy nyomtatóval készülnek.

    Idén ráadásul első alkalommal elindul a Kicsi Zine pályázat is, melynek a célja egy gyermek rajz antológia elkészítése. A szervezők 4 - 12 éves korig várják a jelentkezők rajzait.

    További információ az eseményről itt.

    La Femme - Akvárium Klub, május 25.

    Aki tavaly lemaradt a Kolorádó Fesztiválon fellépő La Femme koncertjéről vagy csak újra meghallgatná őket, az május végén megteheti. A francia újhullámos-retrofuturista-szintipop zenekar idén az Akvárium Klubban koncertezik Paris-Hawaï című új albumával.

    A Sacha Got gitáros és Marlon Magnée billentyűs által 2010-ben alapított banda a cold wave, a punk és a yéyé elemeit keveri, olyan művészek zenei hatásaival, mint a Sparks, a Velvet Underground és a Kraftwerk.

    Az együtteshez később több tag is csatlakozott, köztük a korábbi énekesnő (2019-ig) Clémence Quélennec, Sam Lefevre basszusgitáros, Noé Delmas és Lucas Nunez dobosok. A banda további tagjai Clara Luciani, Jane Peynot és Marilou Chollet.

    További információ az eseményről itt.