Ryan Gosling Ken szerepében a Barbie-ban

Ryan Gosling elárulta, hogy miért Ken volt eddig a legnehezebb szerepe

Margot Robbie és Ryan Gosling is bekerült a W magazin Legjobb alakítások portfóliójába. A Barbie-sztárok interjúikban arra is kitértek, hogy Gosling milyen nagy hatással volt arra, hogy Ken hogyan jelenik meg a filmben.


Gosling elmondása szerint Ken volt a legnehezebb karakter, akit valaha játszott. Az első benyomását a karakterről „a forgatókönyv címlapja adta, ahol az állt, hogy »Barbie és Ken«, de az »és Ken« ki volt karcolva" − emlékezett vissza.

A következő benyomásom pedig az volt, hogy ez a legnehezebb szerep, amit valaha is eljátszottam. Hogyan közelíted meg egy 70 éves, ágyék nélküli baba szerepét? Erre nem lehet semmilyen kutatást végezni. Nincs, akit követhetnél, nincsenek dokumentumfilmek, amiket megnézhetnél, nincsenek Kenről írt könyvek. Egyedül vagy

− mesélt a szerep kihívásairól.

Ryan Gosling Ken szerep\u00e9ben a Barbie-ban

Fotó: Profimedia

Robbie azt is megosztotta, hogy Gosling sokat hozzátett a szerephez, és néhány ilyen improvizált rész a film legviccesebb pillanatai lettek.

Ryan mindig tartogatott ilyen trükköket a tarsolyában, és engem is meglepett velük. A dupla napszemüveges dolog is az ő ötlete volt. És a »Sublime!« (a magyar verzióban »Királyság!«) felkiáltás is az adott pillanatban. Olyan volt, mintha mindig az első sorban ültem volna, hogy szórakoztassanak

− mondta.

jelenetk\u00e9p a Barbie-b\u00f3l

Fotó: Profimedia

A közös interjúban Gosling arról is beszélt, hogy az első közös jelenetre Robbie-val „a hajóval volt − amikor Barbie és Ken a való világba utazik”, és ez egy különleges ötletet hozott ki belőle:

Hoztam egy kellékes sirályt a forgatásra. Megkértem valakit, hogy bábozza be a felvételen, és nem szóltam Margotnak. A színészek kilencven százaléka szarkasztikusan azt mondta: »Hoztál egy sirályt. Nagyszerű. De legalább Margot nyitott volt a sirálybábozásra«.

Azt is elmondta W-nek és Robbie-nak, hogy szívesen előadná az Oscar-gálán az I'm Just Ken-t.

Eddig nem is gondoltam rá, de most már csak erre fogok gondolni. Fizetnek azért, hogy az Oscar-gálán énekelj?

Később, amikor megkérdezték, hogy mi a kedvenc karaoke-dala, így viccelődött:

Nekem nincs egy sem. Csak az Oscar-gálán énekelek...

Forrás: Elle

Nyitókép: Profimedia