Sárkányok háza, jelenetkép

Sárkányok háza: lesz folytatás, ezt tudjuk eddig a 3. évadról

A jó hír, amit már biztosan tudunk: a Sárkányok házának leszharmadik évada. De sajnos van egy rossz hírünk is: egy darabig még várnunk kell, amíg megnézhetjük.


Az HBO zöld utat adott a Trónok harca előzménysorozatának, amely George R. R. Martin Tűz és vér című regénye alapján készült. Mivel az első és a második évad között két év telt el, hasonló várakozási időre számíthatunk mostantól a harmadik évadig. Az alábbiakban összeszedtünk mindent, amit a sorozat folytatásáról eddig tudunk.

​Mikor jön a harmadik évad?

S\u00e1rk\u00e1nyok h\u00e1za, jelenetk\u00e9p

Fotó: HBO

Az HBO-tól még nem kaptunk hivatalos tájékoztatást arról, hogy mikorra várható a harmadik évad, de a második évad elkészítésének ideje alapján előrevetíthetjük a megjelenés időpontját.

Az első évad 2022. augusztusi premierjét követően a második évad forgatása 2023 elején kezdődött, és a jelentések szerint a forgatás ugyanezen év szeptemberében fejeződött be. A második évad első epizódját később, 2024. június 16-án mutatták be, közel két évvel az első évad megjelenése után.

Feltételezve, hogy a harmadik évad forgatása már 2025 elején elkezdődhet, valószínűleg csak 2026 nyarán láthatjuk a showrunnerek munkájának gyümölcsét.

​Miről fog szólni a harmadik évad?

A Sárkányok háza lazán a Tűz és vér című fiktív történelmi szövegen alapul, amely a Targaryen-dinasztia felemelkedését és bukását meséli el. A sorozat konkrétan a Sárkányok táncát mutatja be, egy polgárháborút, amely a Targaryen családot egymás ellen fordította a hatalomért folytatott erőszakos küzdelemben, amely végül a sárkányok kipusztulásában csúcsosodott ki.

Míg az első évad Viserys király azon döntésére összpontosított, hogy a lányát nevezi ki a Vastrón örökösének, a második évad pedig a Viserys elsőszülött fia által Rhaenyra örökségének bitorlását követő következményeket ábrázolta, a harmadik évadban valószínűleg sokkal több akciódús jelenetet láthatunk majd, ahogy fejjel előre belevetjük magunkat a sárkányharc veszélyeibe.

S\u00e1rk\u00e1nyok h\u00e1za, jelenetk\u00e9p

Fotó: HBO

A második évad fináléja a háború hajnalán hagyott minket, és mind a Fekete, mind a Zöld csapat előrelépését mutatta, ahogy Rhaenyra három új sárkánylovast toborzott maga mellé, Aemond pedig szövetséget kötött a Triarchiával. A finálé utolsó pillanataiban csapatokat láthatunk szerte Westerosban, amint a csata felé menetelnek.

Míg ez az évad egy kora középkori háború kezdeteiről szólt, a harmadik évad egyértelműen a totális háborúról fog szólni

− mondta Ryan Condal showrunner az epizód utáni interjúban.

​Kik lesznek a szereplőgárdában?

Szemben a Trónok harca azon tendenciájával, hogy váratlanul megölik a főbb karaktereket, a harmadik évadban valószínűleg visszatér a sorozat főszereplőinek többsége (kivéve Eve Best, aki a negyedik epizódban bekövetkezett epikus halála előtt Rhaenys-t keltette életre a képernyőn).

A szereplők között szerepel Emma D'Arcy mint Rhaenyra, Olivia Cooke mint Alicent, Matt Smith mint Daemon, Fabien Frankel mint Criston, Tom Glynn-Carney mint Aegon, Harry Collett mint Jacaerys, Phia Saban mint Helaena, Steve Toussaint mint Corlys, Ewan Mitchell mint Aemond és Sonoya Mizuno mint Mysaria.

A halál azonban nem feltétlenül zárja ki egy karakter hiányát a következő évadban. Tekintettel Daemon kísértetjárta Harrenhal történetszálára a második évadban, a jövő tartogathat néhány cameót a bukott karakterektől. Paddy Considine például több epizódban is visszatér Viserys szerepében, és Nanna Blondell is meglepetésszerűen feltűnt Laena szerepében a lepusztult kastélyban.

Forrás: Harpersbazaar

Nyitókép: HBO