A Squid Game című sorozat egyik jelenete

Jön a Squid Game második évada

Hvang Donghjok rendező kedden jelentette be, hogy érkezik a folytatás.

Azok után, hogy a Squid Game (Nyerd meg az életed) rekordnézettséget produkált és a Netflix valaha volt legsikeresebb saját sorozata lett, talán nem olyan meglepő, hogy az alkotók úgy döntöttek, elkészítik a második évadot.

„Hatalmas a nyomás, érdeklődés és szeretet a folytatás iránt. Azt érzem, hogy nem hagynak lehetőséget máshogy dönteni. De valóban, lesz második évad. Már a fejemben van. Jelenleg a tervezés szakaszában vagyok. De azt gondolom, egyelőre túl korai még arról beszélni, mikor és hogyan fog megvalósulni"

– nyilatkozta Hvang Donghjok rendező az Associated Pressnek.

Korábban már írtunk róla, hogy a szeptember közepén debütált széria egy hónap alatt 94 országban ugrott a nézettségi lista élére, 142 millió háztartás követte figyelemmel, 111 milliós nézőszámával pedig megelőzte a steramingszolgáltató korábbi csúcstartó sorozatát, A Bridgerton családot, és ezzel a Netflix eddigi műsorai közül a legjobb indulást produkálta.

A Nyerd meg az életed (Squid Game) sorozat sztorijában több száz nincstelen játékos fogad el egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. A játék tétje csábító, de halálos veszedelem is vár rájuk.

A Squid Game jól példázza, hogy a Netflix egyre nagyobb hangsúlyt fektet a globális műsortervezésre, arra, hogy a világ különböző régióiból származó produkciókat világszerte műsorra tűzze. A disztópikus dél-koreai akciódráma szeptemberi debütálása után kilencven országban gyorsan az első helyre került, amihez hozzájárult, hogy a Netflix több mint harminc nyelven feliratozta és szinkronizálta a filmet.

Egy korábbi cikkünkben ugyanakkor arról is írtunk, hogy egyes szakértők szerint a sorozat káros lehet a fiatalok számára, a szülők pedig bántalmazásra tanítják meg gyerekeiket azzal, hogy hagyják nézni az ultra erőszakos sorozatot.