A Squid Game című sorozat egyik jelenete

A való életben is megrendezik a Squid Game-et

Itt nem életre-halálra megy legalább a játék.

Hatalmas népszerűségnek örvend bemutatása óta a Netflix új dél-koreai túlélési drámája, aSquid Game. A sorozat sztorija szerint kétségbeesett, súlyos anyagi problémákkal küzdő embereket hívnak meg egy játékba, melyben különböző koreai gyerekjátékokat kell játszani a több milliós nyeremény reményében, azonban a vesztesek nem egyszerűen kiesnek, hanem meghalnak.

A brutális dráma által elbűvölt nézők sok időt töltöttek azon töprengve, milyen taktikát alkalmaznának az egyes kihívások során, és hogy milyen esélyeik vannak arra, hogy a játék végéig eljussanak.

Mostantól azonban nemcsak teoretikusan gondolkodhatunk el az esélyeinken, hanem valóban megmérettethetünk, az Egyesült Királyságban ugyanis a valóságban is megrendezik a Squid Game-et, írja a Ladbible.

A műsorhoz hasonlóan a versenyzők itt is pénzdíjért versenyeznek, legalább 500 fontot nyerhetnek, ami, bár jóval kevesebb, mint a műsorban felajánlott összeg, de legalább nem végeznek ki senkit, ha veszít egy-egy feladatban.A versenyzőknek – a műsorral ellentétben – nem egy szerződést hanem egy „orvosi nyilatkozatot" kell aláírniuk, hogy alkalmasak a különféle mentális és fizikai kihívásokat tartalmazó játékokban való részvételre.

A Squid Game Live nevet kapó játékban negyven versenyző küzd meg öt fordulóban különböző kihívásokkal, amelyek közül néhányat a netfixes műsor inspirált. A játékban színészek is részt vesznek, hogy plusz félelmet és bizonytalanságot kölcsönözzenek a játékoknak, a szervezők ígérete szerint pedig lesz néhány, a műsort parodizáló jelenet is.

A játékok helyszínéről nincs információ, hiszen nem lenne túl Squid Game-es, ha tudnánk, a versenyzőket egy edző gyűjti össze egy északnyugat-angliai találkozási ponton, ahonnan a kihívások helyszínére viszik őket.

Max Fox kreatív igazgató a játékról elmondta, szeretnék biztosítani, hogy az általuk kitalált feladatok biztonságosak, de ugyanolyan lebilincselőek, mint a Squid Game-ben látható játékok, azonban annak erőszakos jellege miatt óvatosak szeretnének lenni, hogy a versenyen ne instabil emberek vegyenek részt.

„Fájdalommentes élmény lesz, festékgolyó, fegyver vagy egyéb dolgok nélkül, de az elázástól jó, ha nem fél senki. Szeretnénk a játékokat a lehető legvalósághűbbé tenni, sérülésveszély nélkül. Néhány játékunkat még nem láthatták, de kell, hogy legyen benne valami meglepetés és rejtély, hogy az emberek ne tudják, mibe engedik bele magukat"

– fogalmazott.

Az első rendezvényre november 27-én kerül sor, melynek részvételi ára 45 font (19 ezer forint).