Squid Game, jelenetkép

A Squid Game-rajongók kiakadtak A kihívás egyik szereplőjére

Kint vannak a Nyerd meg az életed, azaz a Squid Game valóságshow verziójának részei, a rajongók kedélyeit pedig máris felborzolta az egyik szereplő viselkedése.


A verseny 278. játékosát „gyávának" kiáltották ki a hetedik epizódban történt üveghíd-vita után, amely a 301-es játékos − a show egyik kedvence − bukásához vezetett.

Az üveghíd-kihívás során a cél a helyes panel kiválasztásával átkelni az „üveghídon", és rossz választás esetén kockáztatni a kiesést. A verseny során a 278-as játékos − valódi nevén Ashley − nem volt hajlandó beleegyezni egy csapatmunka-stratégiába. Végül ez azt jelentette, hogy a 301-es játékos − Trey, aki eredetileg az anyukájával csatlakozott a műsorhoz − többször is előreugrott, csakhogy egy sorsdöntő négyzetben landolt, ami a kieséséhez vezetett.

​Mi is történt a hetedik epizódban?

Mielőtt elkezdték volna a kihívást, a játékosok megegyeztek abban, hogy az igazságosság érdekében megelőzik egymást, hogy mindenkinek csak egy tippet kelljen adnia, melyik üveglap fogja kiejteni őt. A 301-es játékost (Trey) a 077-es játékos (Marina) előzte meg. Amikor azonban a 077-es játékos rossz panelt választott, és kiesett, a 278-as játékos (Ashley) nem volt hajlandó megelőzni őt. Végül a301-es játékos többször is előreugrott, mígnem egy hirtelen döntés következtében kiesett.

Pokolian össze vagyok zavarodva, mert nem emlékszem, hogy beleegyeztem volna ebbe. Nem áldozom fel magam, ha már így is alacsony a számom. Ha arra kerül a sor, hogy egy helyben kell állnom, amíg ti el nem mozdultok mellőlem, és ez a legjobb nekem, akkor ezt fogom tenni

− mondta Ashley a hangosbemondón.

A nézők a közösségi médiában eresztették ki dühüket a 278-as játékos tettei miatt, az egyikük azt írta:

A 278-as játékos eleve gyanúsan viselkedett a 301-es játékossal... csak azért, hogy 1 ugrás után gyáva legyen.

Egy másik pedig azt írta:

A 278-as játékos egy abszolút gyáva.

Azonban nem mindenki volt ennyire elítélő Ashley viselkedésével kapcsolatban, néhány Squid Game néző „bátornak" nevezte a tetteit, és megismételte, hogy a játék az „önzésről" szól. Ahogy egyik rajongó írta:

Elég bátor ahhoz, hogy döntéseket hozzon saját magáért, annak ellenére, hogy barátokat szerzett − és ez a játék még mindig az önzésről szól.

Egy másik azt állította, hogy szerinte a 278-as játékos fogja megnyerni az egész versenyt.

​Mit tudunk a 278-as játékosról?

A 278-as játékos valódi neve Ashley, és 30 éves jogi nyomozó az amerikai Georgiából. A Netflix weboldalán a leírása így szól:

Ashley jogi nyomozó, aki beszél kínaiul és imádja a rejtvényeket. Tervei szerint szövetségeket köt és rendkívül figyelmes.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia