Squid Game

Jön a folytatás: minden, amit a Squid Game második évadáról eddig tudunk

Squid Game rajongók, figyelem: biztos, hogy nem utoljára láttuk Gi-hun-t.



A Netflixen minden idők legnézettebb debütáló sorozata lett a túlélődráma, amelyben halálos gyermekjátékokban pénzdíjért versenyző csapatot követünk: csak az első hónapban 111 millió nézőt vonzott. Mostanra pedig számos elismeréssel is büszkélkedhet, köztük hat Emmy-díjjal, három SAG-díjjal és egy Golden Globe-díjjal.

Az első évad hatalmas sikerét figyelembe véve nem meglepő, hogy a sorozat készítői megerősítették a Squid Game / Nyerd meg az életed második évadát. Íme, összegyűjtöttük a Pure Wow segítségével, amit eddig tudunk a folytatásról.

​​1. Mikor erősítették meg a Squid Game folytatását?

Hwang Dong-hyuk rendező 2021 novemberében jelentette be, hogy készül a második felvonás. Bár a dolgok még csak az előkészületeknél tartanak, Hwang megígérte, hogy Gi-hun visszatér és „tesz valamit a világért".

2. Van már megjelenési dátuma a Squid Game második évadának?

Sajnos a megjelenési dátumot még nem erősítették meg. Hwang a Vanity Fairnek nyilatkozva 2022-ben arra utalt, hogy a Squid Game második évada valószínűleg 2023 vége vagy 2024 eleje felé fog megjelenni. Mivel azonban a gyártást befolyásolták a sztrájkok, valószínű, hogy 2024 végéig várnunk kell a folytatásra.

​3. Van trailer a Squid Game második évadához?

Egyelőre nincs teljes hosszúságú trailer, de a Netflix 2022 júniusában egy rövid teaserrel kedveskedett a rajongóknak. Érdemes megjegyezni, hogy a Netflix 2021 augusztusában adta ki az első évad első trailerét − körülbelül egy hónappal a teljes évad megjelenése előtt. Tehát valószínű, hogy a második évad trailere a premier időpontjához közelebb fog megjelenni.

​4. Miről fog szólni a Squid Game második évada?

A The Hollywood Reporterrel beszélgetve Hwang elárulta, hogy ott folytatja, ahol az első évad abbamaradt. Az első évad Gi-hun gyötrelmes útját követi a győzelemig, miközben versenyez a játékokon. Eközben Hwang Jun-ho, egy dél-koreai nyomozó beszivárog a szigetre, ahol a játékok zajlanak, és alkalmazottnak adja ki magát. Megdöbbenve tapasztalja, hogy eltűnt bátyja végig az akció élén állt.

A rajongók második évados elméletei között szerepel többek közt, hogy Oh Il-nam (más néven Player 001) lehet Gi-hun biológiai apja. Hwang a cselekményt Gi-hun következő lépéseire koncentrálva viszi előre, és nem törődik az elméletekkel:

Ahelyett, hogy megpróbáltam volna megfelelni a nézők elvárásainak, csak az utolsó pillanatra gondoltam, amikor Gi-hun meggondolta magát a repülőgépre való felszálláskor, és arra gondoltam, hogy mit fog csinálni legközelebb. Seong Gi-hun az első évad végére egy teljesen új emberré vált, így a második évad arról fog szólni, hogy mit fog tenni ez az új Gi-hun.

Hwang azt is megemlítette, hogy a második évadban tovább fogják fejleszteni a játékokban részt vevő karakterek háttértörténetét:

Szeretném feltárni, mi folyik a két testvér között. És aztán belemehetnék annak az öltönyös toborzónak a történetébe is, aki a ddakji játékot játssza Gi-hunnal, és az első epizódban odaadja neki a kártyát. És persze folytathatnánk Gi-hun történetét is, ahogy visszafordul, és jobban feltárhatnánk, hogyan fog számot vetni azokkal az emberekkel, akik a játékokat tervezik.

​5. Kik szerepelnek a Squid Game második évadának szereplői között?

Júniusban a Netflix kiadott egy szereposztás-bejelentő videót, amelyben megerősítette, hogy a rajongók láthatnak majd néhány ismerős arcot és néhány friss, új szereplőt is. A visszatérő szereplők között van Lee Jung-jae (Seong Gi-hun), Lee Byung-hun (Front Man), Wi Ha-joon (Hwang Jun ho) és Gong Yoo (Recruiter). A szereplőkhöz csatlakozik Yim Si-wan, Kang Ha-neul, Park Sung-hoon és Yang Dong-geun.

​6. Lesz a Squid Game-nek harmadik évada?

A Squid Game harmadik évadát még nem erősítették meg, de a rendező 2021 decemberében, a Korean Timesnak adott interjújában megosztotta, hogy már vannak tervei egy harmadik évadra.

Nyitókép: Profimedia