A Squid Game című sorozat első részében feltűnt óriásbaba

Sydney-ben tűnt fel a Squid Game óriásbabája

A több mint 4 és fél méter magas, háromtonnás babát halloween alkalmából állították fel.

A Netflix óirási nézettséget elért dél-koreai sorozata, a Nyerd meg az életed (Squid Game) első részében feltűnt óirásbaba szobrával lepték meg Sydney lakosait néhány nappal ezelőtt, írja a hvg.hu. A baba vörösen világító szemei és mozgó feje éppen elég rémisztő, de mindezek mellett még a sorozatból ismert szöveget is mondja, hogy „piros lámpa, zöld lámpa". Ha még ez sem lenne elég, a szobor érzékeli a mozgást, természetesen, itt nem lövik le azokat, akik nem képesek időben mozdulatlanok maradni.

A Nyerd meg az életed sztorijában kétségbeesett, súlyos anyagi problémákkal küzdő embereket hívnak meg egy játékba, melyben különböző koreai gyerekjátékokat kell játszani a több milliós nyeremény reményében, azonban a vesztesek nem egyszerűen kiesnek, hanem meghalnak.

A sorozat kiugró nézettséget hozott: a Netflix valaha volt legsikeresebb saját sorozatát szeptember közepén kezdték el sugározni, egy hónap alatt 94 országban ugrott a nézettségi lista élére, 142 millió háztartás követte figyelemmel. A brutális dráma – melynek esetleges káros hatásairól itt írtunk – által elbűvölt nézők sok időt töltöttek azon töprengve, milyen taktikát alkalmaznának az egyes kihívások során, és hogy milyen esélyeik vannak arra, hogy a játék végéig eljussanak.

Az Egyesült Királyságban azonban nemcsak gondolkodtak ezen, hanem úgy döntöttek, a valóságban is megrendezik a Squid Game-et. A játékok helyszínéről nincs információ, a versenyzőket egy edző gyűjti össze egy északnyugat-angliai találkozási ponton, ahonnan a kihívások helyszínére viszik őket. Az első rendezvényre november 27-én kerül sor, melynek részvételi ára 45 font (19 ezer forint).