A Stranger Things egyik jelenete

Stranger Things: ők voltak a negyedik évad legjobb karakterei

A Duffer-testvérek sorozatának folytatása minden elképzelést felülmúlt. A hosszú futamidő ellenére minden szereplő kellő teret kapott a kibontakozásra, így meglepő jellemfejlődéseket és pazar színészi teljesítményeket lehetett látni. Alábbi cikkünkben az évad legjobb karaktereit írtuk össze.


Vecna

A történet főgonosza természetesen helyet érdemel a listán, hiszen az évad jelentős része arra építkezett, hogy az ő háttértörténetét, valamint célkitűzéseit és indítékait felépítse. Kisgyermekként felfedezte képességeit, majd családtagjait kivégezte, apját pedig börtönbe záratta. Ezt követően pszichiátriai kezelések helyett kísérleti bárány, ezzel együtt pedig fogoly lett Dr. Brennernél.

Traumái számát tovább növeli, hogy Tizenegy egy csatában száműzte őt a Hellyel lefelébe, ahol évekig élt egyedül. A színészi játéknak, valamint a szereplő felépítésének egyértelműen helye van a legjobbak között.

Eddie Munson

Bár csupán ebben az évadban mutatkozott be, mégis a sorozat egyik legkedveltebb személyiségévé vált. Először volt szemtanúja Vecna gyilkosságainak, a tett színhelyéről pedig megrémülve rohant el. Miután meggyanúsították őt emberöléssel bujkálni kényszerült Hawkins lakói elől, a történet végére viszont legyőzte félelmét és önfeláldozóan indult csatába. Dustinnal való barátsága a szezon legviccesebb jeleneteit nyújtotta, valamint az évadzáró legtragikusabb pillanatát is.

Jim Hopper

Hopper jellemfejlődése részenként végigkövethető, hiszen az évad elején még azért ostorozta magát, mert a szerettei mindig bajba kerülnek, amikor a közelében vannak, az utolsó epizódban pedig életét nem féltve nézett szembe a legnagyobb veszélyekkel is. Rájött arra, hogy az otthona ott van, ahol a szerettei, ezért mindent képes volt megtenni, hogy találkozzon ismét szerelmével és Tizeneggyel.

Tizenegy

Az évadot visszahúzódó, kiközösített lányként kezdte és hosszú út vezetett odáig, hogy haragjával, valamint érzéseivel meg tudjon birkózni, ezzel együtt pedig bátran vállalja a múltját és a különlegességét. Az idő előrehaladtával nem csak saját jellemét bontotta ki, hanem a tanulása útján ismerhettük meg Vecna gondolatait és eddigi életét is, amely információk nélkül nem lett volna teljes a negyedik felvonás.

Max Mayfield

Kétségtelenül Max fejlődött legtöbbet ebben a szakaszban, hiszen a korábbi megrázkódtatásaival küzdve szembe kellett néznie a démonjaival. A depresszióval küzdő lányt egész évadban a halál lengte körül, hiszen Vecna folyamatosan leselkedett rá, mint következő áldozatára. A gonosz elleni haditerv kigondolása közben újra meglátta a szépséget az életében, a múlt tragédiáit pedig lerendezte magában, mindezek ellenére viszont szívszorító események történtek vele, amikre senki nem számított.