A Stranger Things egyik jelenete

Eddie visszatér? Ezt tudjuk eddig a Stranger Things spin-off sorozatáról

A sorozat negyedik évadja véget ért, így a rajongók újra izgulhatnak, mikor érkezik a következő, egyben befejező évad. Nem kell azonban csüggedni, ugyanis a Duffer-testvérek megerősítették egy spin-off sorozat megjelenését. Alábbi cikkünkben összefoglaltuk, mi mindent tudunk eddig az új szériáról.


Matt és Ross Duffer kezdetnek leszögezték, hogy az új történet nem kötődik majd szorosan az eddig megismert és kedvelt történetszálhoz, viszont lesznek átfedések a két esemény között. Egyrészről a sztori is emlékeztetheti majd a nézőket a Stranger Thingsre, de a testvérek elmondása szerint inkább a történetmesélési érzékenység lesz bennük leginkább közös.

Továbbá azt is elhintették, hogy ezzel már nem teljesen ők szeretnének foglalkozni, éppen ezért egy új showrunnert keresnek. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen kiszálnak a munkálatokból, csupán a jövőben más ötleteikbe szeretnének több időt fektetni.

A Netflixen lesznek láthatók a részek?

Egy július 6-i Twitter-bejegyzés megerősítette, hogy Dufferék egy új produkciós céget alapítottak, amely az Upside Down Pictures elnevezést kapta. Ezen keresztül a továbbiakban filmes és televíziós projekteken dolgoznak majd együtt a streaming-szolgáltatóval. Ennek apropójaként elárulták, hogy néhány megjelenés valóban az eredeti széria világára összpontosít majd, viszont ettől teljesen elrugaszkodva is lesznek törekvéseik.

Többek között egy, a Stranger Things világában játszódó és mitológiájával foglalkozó színpadi műsort is terveznek, valamint a mostani, élőszereplős spin-off sorozat is a cég keretei között lesz leforgatva.

A készítők — csak úgy, mint az ötödik évad történéseivel kapcsolatban — nagyon titokzatosak, így csupán annyit árultak el, hogy nagy meglepetéseket okoz majd az új sztori, valamint azt, hogy teljesen más lesz, mint az eddigi eseményszál. A korábbi szereplők nem térnek majd vissza az új szériában, a színészek közül pedig már többen meg is jegyezték, hogy maguk is elszakadnának ettől a világtól más munkák reményében.

Finn Wolfhard — aki a Stranger Thingsben Mike-ot alakítja — így nyilatkozott:

„Azt hiszem, ha 10 év múlva lenne egy film vagy egy limitált sorozat, vagy valami ilyesmi, az elég király lenne."