A Stranger Things egyik jelenete

Mikor érkezik a Stranger Things 4. évadjának befejezése?

A Netflix sikersorozata három év kihagyás után hét fantasztikus résszel debütált, ellenben a lezárást nyújtó két epizódot még csak később tekinthetik meg a rajongók. Szerencsére ezúttal nem kell egy újabb hosszú szünetre számítani.


Még februárban a Duffer-testvérek — akik a forgatókönyv megírásáért és rendezéséért feleltek — egy nyílt körlevélben tájékoztatták a széria követőit arról, milyen embert próbáló munkálatok előzték meg az évad megjelenését:

„Kilenc forgatókönyvvel, több mint nyolcszáz oldallal, majdnem két évnyi forgatással, több ezer vizuális effektfelvétellel és az előző évadoknál majdnem kétszer hosszabb játékidővel a Stranger Things 4. évada volt az eddigi legnagyobb kihívás, de egyben a leghálásabb is."

A késleltetésről és az új szezon érdekességeiről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. A rendezőpáros azt is elmondta, hogy a befejezés a látóhatáron van, mivel már a kezdetekkor tudták, hogy nagyjából négy-öt évadot él majd meg a sztori. Még van pár ötlet a tarsolyukban, így egy tökéletes lezárást majd csak az ötödik évad nyújthat kedvenc Hawkins-i fiataljainknak.

A negyedik évadot két részletben teszik közzé, melynek az első felvonása — a felvezetésnek számító hét rész — már meg is tekinthető. A második hullámban a maradék két epizód érkezik majd, melyek mindketten jelentősen hosszabbak lesznek, mint az eddig megszokottak. Az évad egyik különlegessége, hogy a kevés epizód ellenére majdnem kétszer hosszabb a játékidő, mint korábban.

A következő megjelenésre május 27-éig, valamint július 1-jéig kell várni. Míg a 8. rész egy — egyébként is hosszú — 1 óra 25 perces történet lesz, addig a lezárás egy minden eddiginél terjedelmesebb, 2 és fél órás produkcióval boldogítja majd a rajongókat.