A Stranger Things című sorozat főszereplői

Drámai változásokkal jön a Stranger Things új évada - kijött az előzetes

A Netflixen május 27-én debütáló negyedik évad drámai műfaji eltérést ígér az előzőhöz képest, tele '80-as évekbeli horror utalásokkal.

Már nem kell olyan sokat várni a Duffer testvérek sikersorozata, a Stranger Things rajongóinak az új részek érkezésééig. Közel két év telt el azóta, hogy a harmadik évad 2019 júliusában kijött a Netflixen, és azóta a streamingszolgáltató néha meglep minket egy-egy betekintővel.

De kedden végre megérkezett az első hivatalos előzetes a 4. évadhoz, amely két részben fog megjelenni a Netflixen: az első néhány rész premierje május 27-én, míg a további epizódoké július 1-jén lesz. Az évad összesen kilenc epizódból áll majd.

Az új részekkel kapcsolatban egyelőre viszonylag keveset tudni, ami biztos, hogy a sztroi hat hónappal A csillagpálya csatája című, 3. évadbeli utolsó rész után veszi fel a fonalat, amely rémületet és pusztulást hozott Hawkinsra.

Az utóhatásokkal küszködve a baráti társaságunk először válik el egymástól, és a középiskola nehézségeiben való eligazodás nem könnyíti meg a dolgokat. Ebben a legsérülékenyebb időszakban egy új, borzalmas természetfeletti fenyegetés bukkan fel, amely egy hátborzongató rejtélyt tár elénk, és ha megoldódik, talán végre véget vethet az Upside Down világ borzalmainak.

A sorozatban visszatérnek a Netflix kedvelt tinijei, akiket Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Charlie Heaton, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo és Caleb McLaughlin alakítanak.

„Ők már nem gyerekek többé – ők már tényleg teljes értékű tinédzserek. Ezért hajoltunk ebben az évadban jobban a horror felé. Úgy gondoltuk, hogy alapvetően a Rémálom az Elm utcában saját változatában kellene szerepelniük”

– nyilatkozta Matt Duffer társalkotó a Netflix Queue magazinjának.

A visszatérő vendégszereplők között van Sadie Sink, Cara Buono, Maya Hawke, Brett Gelman és Winona Ryder., de új karakterek is feltűnnek majd, Dufferék a Rémálom az Elm utcában ikonját, Robert Englundot is meghívta egy olyan szerepre, amely „igazán drámai eltérést” ígér a Stranger Things többi részétől.

„Ha visszatekintünk a kedvenc filmes folytatásainkra - legyen az A bolygó neve: Halál, a Terminator 2: Az ítélet napja, a Keresztapa II., vagy a Star Wars V. rész – A Birodalom visszavág – a legjobb filmes folytatások mindig változtatnak. Más a hangvétel. Szóval ez az, amit minden évadban megpróbálunk megtenni, hogy kihívás elé állítsuk magunkat, és mindenkinek adjunk valami újat, amit kipróbálhat”

– mondta Ross Duffer a Queue-nak.