David Eigenberg Steve-ként az És egyszer csak... című sorozatban

Mr. Big meghalt, de mi van a többi Szex és New York-os férjjel?

A Szex és New York Carrie Bradshaw-ék mellett a férfi szereplők miatt volt olyan, amilyen. Annak ellenére, hogy a barátnők a legapróbb részletekig kitárgyalták pasijaikat, Steve, Harry és a többiek jó pár emlékezetes pillanatért felelősek a sorozatban. De hová tűntek, mi történt velük a nálunk az HBO GO-n jelenleg is futó És egyszer csak... című sorozatban? Lássuk!


Míg az eredeti sorozatban fajsúlyosabb jelenetekben is feltűntek, addig a Szex és New York folytatásában Miranda és Charlotte férjei alig kapnak képernyőidőt, de azokat sem köszönik meg. Harry és Steve megöregedett, ami miatt kisebb-nagyobb nyavalyákkal küzdenek, de hogy ezen túl hogy vannak, nem tudni, pedig a tízrészes sorozat hatodik epizódja is lement már.

Steve (David Eigenberg) egyre rosszabbodó hallási problémáktól szenved, Harry (Evan Handler) vastagbéltükrözésre készül, Big pedig meghalt. Az árnyaltság legapróbb jelei hiányoznak a férfiak sztorijaiból, miközben egy olyan sorozatról beszélünk, amely a nők öregedésének komplex és bonyolult folyamatát próbálja ábrázolni.

Pedig nem is olyan rég, 10-15 évvel ezelőtt még Steve Brady és Harry Goldenblatt nemcsak egyfajta biodíszletként szolgáltak hősnőink életében, hanem azok fontos alakítói voltak. Steve-en keresztül láthattuk mi is megmutatkozni Miranda gyengédségét, Harry pedig nem egy személyiség nélküli mellékszereplő, hanem egy pimasz, humoros és nagylelkű férfi volt, aki beteljesítette mindazt, amire Charlotte már oly régóta vágyott.

Nem lehet elmenni Mr. Big mellett sem, akit lehet szeretni vagy gyűlölni, kihagyhatatlan figurája volt a sorozatnak, na, meg Carrie életének és cikkeinek.

Bár mindegyikük mellékszereplő volt, de karakterük volt, ismerték és szerették őket nézők (az esetek nagy részében). Szorítottunk, hogy Steve megnyissa a saját bárját, hogy Harry és Charlotte dűlőre jusson a zsidó-keresztény házasság problémájának kérdésében, az meg nem kérdés, hányszor adtunk mi is újabb esélyt Bignek.

Az És egyszer csak férfi szereplői bár ideig-óráig erősítik a sorozat nosztagikus faktorát, de inkább önmaguk szellemének tűnnek. Nem tudjuk, mi történt Steve bárjával, különösen egy olyan pusztító csapás után, mint a járvány, ahogy azt sem, vajon ő is ugyanolyan életközepi válságban szenved-e, mint felesége. Harryvel is hasonló a helyzet: egy, a vidámságát viszonylag megőrző, öregedő figura, aki a Park Avenue-n gördeszkázik gyerekeivel és unalmas vacsorákon vesz rsézt felesége utasítására. De hogy hol van emögött az ő személyisége, vágyai, motivációi, arról mit sem tudunk.

Persze, nem lehet tíz részbe belesűríteni annyi mindent, de ahelyett, hogy Samantha égető hiányát négy új barátnő figurával helyettesítették volna, talán érdemesebb lett volna a régi szereplőkre (is) koncentrálni.

Nyitókép: Instagram / justlikethatmax