Mr. Big és Carrie Bradshaw

Ezért kellett meghalnia Mr. Bignek a Szex és New York folytatásában

A Szex és New York írója szerint az élet néha kíméletlen, ami Carrie Bradshaw-t és barátnőit sem kerülheti el.

Michael Patrick King a 24.hu-nak adott interjút, melyben többek között arról beszélt, miért kellett Mr. Bignek meghalnia az És egyszer csak című sorozatban, ráadásul már rögtön az első részben.

„Mr. Bignek szívproblémája volt – már a Szex és New Yorkban is – és ennyi. Ennyi azt élet. Carrie sem tud ezzel mit kezdeni. „Ismerve” Carrie-t, nem voltak íróként félelmeim, hogy Mr. Biget kiírom a sorozatból, mert Carrie-t mindig is foglalkoztatták a létkérdések. Folyamatosan egzisztenciális kérdései voltak azzal kapcsolatban is, hogy miért nem tudnak együtt lenni Mr. Biggel. És most már nem tudnak együtt lenni. Igen, ez végleges. Azért választottam ezt a drasztikus dramaturgiai lépést, mert a valóságot szeretném megmutatni. Az élet néha kíméletlen. Foglalkoztat az is, hogy mi történik az emberekkel, amikor kicsúszik a lábuk alól a talaj"

– nyilatkozta a lapnak.

Az író hozzátette, elismeri, hogy egy kicsit kegyetlen módját választotta Mr. Big kiírásának, de ez emlékeztet minket arra, hogy ez már nem a Szex és New York, ez már az És egyszer csak…

Az interjúban szóba került egy másik fontos kulcsszereplő, Samantha hiánya is a folytatásban. Az őt alakító Kim Cattrallról tudni lehetett, hogy évek óta rossz viszonyt ápolt a Carrie-t megformáló Sarah Jessica Parkerrel, így nem volt váratlan, hogy nem vállalta a folytatást.

Samantha kiírásával azonban alapvetően változott meg a sorozat, például vele együtt eltűnt a szex is alapvetően, elég csak a címre gondolnunk.

Michael Patrick King ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy semmiképpen sem akart úgy tenni, mintha nem vennének tudomást arról a helyzetről, hogy az egyik kulcsszereplő elhagyta a sorozatot.

„Éppen ezért szembenéztünk ezzel a kihívással, és a mostani évad forgatókönyvének első oldalán már szerepel is Samantha neve, mert tudtam, hogy a nézőinket ez foglalkoztatja leginkább. Számoltunk azzal, hogy mindenki idegesebben, feszültebben ül le a tévé elé megnézni az új évadot, mert nem tudják, hogyan fog működni – ha fog egyáltalán – a sorozat Samantha nélkül"

– mondta.

Nyitókép: Instagram / justlikethatmax