A Szex és New York szereplői

Kim Cattrall azt állítja, hogy meg sem hívták az új Szex és New York-sorozatba

A Szex és New York rebootjában a nézők kiélhették rajongásukat kedvenc szereplőik láttán, azonban Kim Cattrall karaktere hiányzott az összképből. Most végre megtudhatjuk, mi állt a dolgok hátterében, melynek következtében kiírták Samantha Jonest a történetből.

Az ikonikus főszereplők és az ismerős hangulat újraalkotásával a reboot hatalmas siker lett Magyarországon is. Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis visszatérése minden régi rajongó arcára mosolyt csalt, azonban az egyik legikonikusabb főszereplő, Kim Cattrall nem tűnt fel a szériában. A történetben rendszeresen utaltak a negyedik barátnő távollétére, így a nézők jogosan gondolták, hogy egyszer csak betoppan az ajtón és minden teljes lesz.

Azonban ez nem történt meg, ugyanis Cattrall már 2017-ben — amikor elkezdték tervezni az And Just Like That... debütálását — is hangoztatta, hogy nem szeretne visszatérni egykori szerepéhez. Egyrészről ennek is köszönhető, hogy a készítők végül nem is vették fel vele a kapcsolatot. A színésznő elmondása szerint ugyanúgy értesült a megjelenésről, mint bárki más.

„Soha nem kértek fel, hogy részt vegyek a rebootban. Az esetleges harmadik film után világossá tettem az érzéseimet, így úgy értesültem róla, ahogy mindenki más is: a közösségi médián keresztül”

— olvashatjuk Cattrall szavait a Marie Claire cikkében.

Egy interjúban azt is megosztotta a közönséggel, hogy már a harmadik film forgatókönyv ötlete sem igazán tetszett neki, így ennek is köszönhető a karakter törlése. Egy korábbi cikkünkben arról is lehet olvasni, mint gondolt annak a történetnek sokkoló csavarjáról. Természetesen az a gondolat is megfordult a fejében a felvételek kezdetén, hogy a továbblépés egy érett és bölcs döntés, melyet meg kell tennie.

Mindezek tetejében már régóta beszédtéma, hogy közte, valamint színésztársa — Sarah Jessica Parker — között hosszan elhúzódó ellentét feszül. Cattrall egyszer „mérgező kapcsolatnak" titulálta kettejük viszonyát, így elképzelhető, hogy a feszültség elkerülése érdekében nem élt a visszatérés lehetőségével.