A This Is Us című sorozat szereplői

Megrázó eseményre emlékeznek vissza a This Is Us utolsó évadának nyitórészében

A népszerű sorozat elérkezett a hatodik, egyben utolsó évadához, melyet teljes egészében arra szántak, hogy a Pearson család minden tagjának története megfelelő lezárást kapjon. Az első jelenetekben mindjárt a pilot epizódra tekintünk vissza, és hogy egy abban említett esemény milyen hatással van ma évekkel később a főhősök sorsára. De mi rázta meg őket ennyire?


A sorozat alapsztorijaként Kevin, Kate és Randall (a „Nagy Hármas”), valamint szüleik életét kísérhetjük végig. A felvételek és a forgatókönyv írása alatt meglehetősen rugalmasan kezelték az időt és a teret, hiszen rendszeresen ugrálunk előre és hátra az időben a különböző nagyvárosokban.

Az évadpremiereket hagyományosan a Nagy Hármas születésnapjához kötik, akik idén töltötték a 41-et. Az ünneplés mellett egy visszaemlékezést láthatunk arra a napra, amikor a Challenger felrobbant. A 2016-ban megjelent pilotepizód ezt az eseményt dolgozta fel, most pedig — az utolsó évad kezdeteként — azt mutatják meg, hogy ez a trauma hogyan csapódott le hármukban.

Kevin megosztotta, hogy a Challenger katasztrófája talán rossz útra terelte az életét, Randall felkutatta vérszerinti apját, Kate pedig a súlyával küzdött. Valamilyen formában mindannyian nehezen kezelték a megrázkódtatást, és reakciójuk különbsége tökéletesen bemutatja, hogy az emberek mennyire eltérően küzdhetnek meg problémáikkal.

Dan Fogelman írta az első és a most megjelent rész forgatókönyvét is. Elmondása szerint egy pontosan ilyen visszautalást és feldolgozást remélt a témának, hogy ezzel olyan élethelyzeteket és jellemfejlődéseket mutathassanak be, amelyek a különböző tragédiák révén alakulnak ki az emberekben.

„Mindig is arról beszéltem, hogy vissza akarok térni azokhoz a dolgokhoz, amelyekről a pillotban szó volt. Ami a Challenger-robbanás visszatérését illeti, és hogy lássuk, mit tett ez Kevinnel, mint kisfiúval és a többi gyerekkel, igen, ez mindig is olyasmi volt, amihez vissza akartunk térni a végén”

— számolt be Fogelman az új epizódról a Deadline cikkében.

Mire számíthatunk még az utolsó évadban? Itt egy kis előzetes: