Gyilkosság az Oriont expresszen címú film plakátja

Emiatt a tíz filmadaptáció miatt izgulhatunk 2022-ben

A Harry Potter, az Éhezők viadala, a Keresztapa, a Pi élete vagy akár a Forest Gump is mind olyan filmek, amik eredetileg könyv formájában jelentek meg, aztán a későbbiekben dolgozták fel őket a stúdiók. Ezúttal a 2022-ben várható filmek közül választottunk ki tíz adaptációt.


1. Halál a Níluson

Agatha Christie regényeiből minden évben több adaptáció is készül. 2017-ben jelent meg Kenneth Branagh rendezésével a Gyilkosság az Orient Expresszen, ami elsöprő sikert aratott sztárvendégekkel teletűzdelt történetével. 2022-ben a sztori folytatásaként Poirot nyomozónak egy hajón kell kiderítenie egy emberölés részleteit.

A megjelent előzetesről egy korábbi cikkünkben beszéltünk, amelyben szóba került a szereposztás, valamint az eseményeknek helyt adó hajó is.

2. Borzalmak városa

Stephen King híres regénye egy férfiról és egy fiatal srácról szól, akik visszatérnek szülővárosukba, hogy szembenézzenek félelmeikkel. Egyszer már feldolgozták a történetet televíziós sorozatként, csakúgy, mint az Az című horrorregényt. A mai technikának köszönhetően bámulatos és hátborzongató moziélményre számíthatunk.

3.  Hókuszpókusz 2

A mostani történet 25 évvel az első rész után zajlik. Az első fejezetből megismert Maxnek és Allisonnak született egy lánya, akinek szintén a Sanderson nővérekkel kell szembenéznie. Az A. W. Jantha könyvéből készült adaptáció egy kultikus halloweeni film lett, így elképzelhető, hogy a folytatás is hasonló népszerűségnek örvend majd.

4.  Meggyőző érvek

Jane Austen művének főszereplőjét, Anne Elliottot egy Frederick nevű illető jegyezte el, végül viszont nem keltek egybe. Nyolc évvel később a férfi ismét feltűnik a városban, így Eliottnak döntenie kell, hogy újra akarja-e kezdeni a románcot. Anne-t Dakota Johnson alakítja majd a filmvásznon.

5. Ahol a folyami rákok énekelnek

Delia Owens regénye Kya Clark életét követi. A főszereplő gyanúsítottá válik egy rendőrségi ügyben, miután meggyilkolnak egy focistát, akihez közel állt. A film egy lebilincselő történetet mutat be szerelemről és felnőtté válásról, amelyet rengeteg fordulat és dráma tesz izgalmassá. A nézők július 22-től láthatják majd a filmet.

6. Jók és rosszak iskolája

Soman Chainani két ellentétes személyiségű lány történetét írta meg. Sophie világéletében jó volt és arról álmodott, hogy egy herceghez fog feleségül menni. Mellette Agatha sosem volt szerelmes, nem táplált komoly érzelmeket senki felé. A bonyodalom akkor kezdődik, amikor Agatha a jók, Sophie pedig a rosszak iskolájába kerül. A film a Netflixen jön majd idén.

7.  Pán Péter

J. M. Barrie népszerű meséje egy árváról szól, akit a tündérek egy csodálatos kalandra visznek Sohaországba. Rengetegszer újradolgozták már a történetet, de az eredeti animációs filmet leszámítva sok élőszereplős remake-et különböző okokból húztak le a kritikusok. Ebben a próbálkozásban Jude Law mellett Alexander Molony, Yara Shahidi és sok más tehetséges színész is csatlakozik a stábhoz.

8. Bullet Train

Egy Japánban közlekedő vonaton öt bérgyilkos utazik, akiknek látszólag közös céljuk van: megszerezni egy bőröndöt. Kotaro Isaka történetében Brad Pitt, Sandra Bullock és Lady Gaga játszik főszerepet. Az akciódús olvasmány kiváló alapanyag ahhoz, hogy egy látványos jelenetekben gazdag filmet készítsenek belőle — írta a Screen Rant.

9. Fekete telefon

Joe Hill horrorisztikus meséje egy fiú elrablásával kezdődik. Az áldozatot egy férfi pincéjében tartják fogva, ahol csak egy fekete telefon van a falon, ami néha-néha megcsörren. A fiú egy idő után rájön, hogy a korábbi fogvatartottak próbálnak kétségbeesetten segíteni sorstársukon. Vajon sikerül megszöknie?

10. Mélyvíz

Patricia Highsmith egy nyitott házasság nem mindennapi eseményeibe enged betekintést. Amikor a feleség szeretője meghal, akkor a férjnek kell segíteni a nyomok eltűntetésében. A regény egy pszichológiai thriller egy szerelmi gyilkosságról. A szereposztásban Ben Affleck és Ana de Armas neve tűnik fel.


Nyitókép: Instagram/deathonthenilefilm