Daniel Craig a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma bemutatóján

Érkezik a Tőrbe ejtve 3. része — ezek a szereplők térhetnek vissza​

A Tőrbe ejtve filmsorozat természetesen nem áll meg a második rész sikerénél, így a közeljövőben számíthatunk a folytatásra. Kik térnek majd vissza az eddigi szereplők közül? Milyen ügy elé állíthatják legközelebb Benoit Blancot?


A Netflix 2020-ban vásárolta meg a film jogait, azzal a feltétellel, hogy legalább egy vagy két folytatást készíthetnek az eredeti alkotást követően. Így született meg Az üveghagyma, mely olyan népszerű lett, hogy nyugodtan számíthatunk egy harmadik epizódra is. A második felvonás nem sokkal a megjelenése után már rekordot is döntött a nézettségével, így a streaming-szolgáltató egyik legnézettebb produkciója lett.

A film sikeréről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

A két eddigi rész forgatókönyvírója és rendezője, Rian Johnson, illetve a visszatérő főszereplő Daniel Craig is nyitottak a folytatásokra, így egyáltalán nem biztos, hogy csak három film készül majd.

A következő rész kapcsán egyelőre nem tudni sokat. Az biztos, hogy Craig visszatér majd Benoit Blanc szerepében, hiszen ez is része a Netflix-szerződésnek. A szereplőgárda rajta kívül teljesen új lesz. Már az első film megjelenése előtt is az volt a terv, hogy ez egy minden felvonásában új sztorit, friss szereplőket és megoldásra váró rejtélyeket felsorakoztató franchise lesz.

Mindezek értelmében nem érdemes visszavárni Az üveghagyma szereplőit, sem az első részben feltűnt Ana de Armast. Ugyanakkor van egy személy, aki eddig csak egy röpke cameo erejéig jelent meg, viszont a jövőben még több képernyőidőben részesülhet.

Ő nem más Hugh Grant, aki a főszereplő párját alakítja. Bár a második megjelenésben nem kapott sok szerepet, a 3. rész még okozhat meglepetéseket a karakterével kapcsolatban.

Feltehetően a továbbiakban is gyilkossági ügyekben nyomoz majd Blanc, azonban a mélyebb tartalmak tekintetében számíthatunk csavarokra. Míg az első Tőrbe ejtve film az öröklődő vagyon témakörére épült, addig a második felvonás már az újgazdagok és a technológiai fejlődésből élő személyek világába vezette be a nézőket — olvashatjuk a Screen Rant cikkében.

A megjelenés időpontjával kapcsolatban egyelőre nincsenek biztos információk. Az első két film debütálása közt nagyjából három év különbség volt, viszont ez a koronavírus miatt alakult így. A Netlfix feltehetően jobban megsürgeti majd a munkálatokat.

Mivel az író már egy ideje magával hurcolja az ötleteivel teleírt noteszét, így igaznak tűnhet a pletyka, miszerint a szerzői folyamat még az év elején lezárulhat. Ennek értelmében a forgatások is gyorsan elkezdődhetnek, tehát 2024-ben talán már képernyőkre is kerülhet az új rejtély.

Nyitókép: Getty