Trónok harca, jelenetkép

Mit csinál most a 6 legnépszerűbb Trónok harca-színész?

A Trónok harca fantasy-sorozat George R. R. Martin A tűz és jég dala című könyvsorozatát dolgozza fel. 2011-ben debütált az HBO-n, és gyorsan minden idők egyik legnépszerűbb műsorává vált. A sorozatban számos újonc színész debütált, például Sophie Turner és Maisie Williams, másoknak pedig segített bebetonozni a hírnevét, mint Jason Momoának és Lena Headey-nek.


A Trónok harca sikere után a szereplők többsége közismert névvé vált. Néhányan inkább olyan kritikusok által elismert filmekben és tévésorozatokban játszottak, mint a The Last of Us. Mások pedig inkább nagy médiafranchise-okhoz csatlakoztak, például a DC-moziuniverzumhoz és a Marvel-moziuniverzumhoz. Na de nézzük egyesével őket, kivel mi történt a Trónok harca óta!

​1. Pedro Pascal

Pedro Pascal

Fotó: Shutterstock

Pedro Pascal mindössze hét epizód erejéig szerepelt a Trónok harca 4. évadában, de sikerült nagy hatást gyakorolnia a rajongókra. Oberyn Martell szerepében hamar megnyerte a nézők tetszését, és a dorne-i Vörös Vipera hamar a rajongók kedvencévé vált. Nem kétség, hogy a Trónok harcában eltöltött ideje új magasságokba repítette a színész karrierjét.

A sorozat után Pascal a Narcos című krimisorozatban játszott, majd jött A Mandalóri és a The Last of Us. Pedro Pascal jelenleg a Gladiátor 2 főszerepét játssza.

2. Jason Momoa

Jason Momoa a Baywatchban debütált színészként Jason Ioane szerepében, később játszott a Syfy Stargate Atlantis című sorozatában is. A színészt azonban a Trónok harca sorozatban Khal Drogo megformálása tette nemzetközi sztárrá.

A sorozatban eltöltött idő után Momoa termékeny karriert futott be. Szerepelt más televíziós sorozatokban, mint például a Frontier és a See, és csatlakozott a DC-moziuniverzumhoz Aquaman szerepében. Eljátszotta Aquamant többek között a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalában és a 2017-es Az Igazság Ligájában is. Karakteréről készült szólófilm is, a 2018-as Aquaman, majd az Aquaman és az Elveszett Királyság.

​3. Sophie Turner

Sophie Turner a Trónok harcában debütált színészként, Eddard Stark legidősebb lányát, Sansa Starkot keltve életre. Sansa Stark kiemelkedő szerepet játszott a sorozatban, később ő lett Észak királynője. Szerepéért Turner számos díjat és jelölést kapott.

A Trónok harcában töltött ideje alatt Sophie Turner az X-Men univerzumba is bekapcsolódott, mint a fiatal Jean Grey az X-Men: Apokalipszis című filmben. Jean Grey szólófilmjében, a Sötét Főnixben újra eljátszotta szerepét. Később csatlakozott a Netflix Bosszúra készen című filmjéhez. Jelenleg a Joan című brit krimisorozatban dolgozik.

​4. Maisie Williams

Maisie Williams a Trónok harcában Eddard Stark második lányát, Arya Starkot keltette életre. Arya a sorozat egyik legnépszerűbb karaktere volt, és szerepe Williamst széles körben ismertté tette.

Maisie Williams szerepelt néhány népszerű filmben is, többek között A szeretet könyve és a Mary Shelley - Frankenstein születése című filmekben. Később csatlakozott a Marvel Comics szereplői alapján készült Új mutánsok című film szereplőgárdájához. Williams jelenleg Catherine Dior szerepét játssza az Apple TV+-ra készülő The New Look című életrajzi sorozatban.

​5. Emilia Clarke

Emilia Clarke a Trónok harca sorozatban Daenerys Targaryen megformálásával nyerte el a rajongók és a kritikusok tetszését. A sárkányok anyjaként Clarke hamar a sorozat egyik legnépszerűbb színészévé vált. De emellett Clarke több filmben is szerepelt, köztük a Terminator: Genisysben és a Mielőtt megismertelekben.

Később olyan filmekben folytatta a munkát, mint a Múlt karácsony és a The Pod Generation. Majd visszatért a televízióba, hogy részt vegyen a Marvel Studios Titkos invázió című minisorozatában.

​6. Kit Harrington

Kit Harrington a Trónok harca sorozatban Jon Snow-t, Eddard Stark fattyú fiát keltette életre. Harringtonnak ez volt az első szerepe a filmvásznon, hiszen a sorozat előtt csak színházi produkciókban dolgozott. Havas Jon megformálásáért Harrington több díjjelölést is kapott, köztük két Primetime Emmy-díjat a drámasorozat kiemelkedő mellékszereplője kategóriában.

Forrás: cbr

Nyitókép: HBO