Jim Carry a Truman Show című film egyik jelenetében

Jim Carry ezért mondott azonnal igent a Truman Show forgatókönyvére

Bár vígjátékairól lett híres, olyan fantasztikus drámák is a nevéhez fűződnek, mint a Makulátlan elme örök ragyogása, valamint a Truman Show. Bár ezek kemény színészi munkát igényeltek, Carry egy percet sem habozott, hogy elvállalja Truman szerepét. Alábbi cikkünkben azt is elmondjuk, miért.


Jim Carry hozzáértése a vígjátékokhoz teljesen egyértelmű, hiszen mindenki tud mondani legalább egy filmet tőle, melytől a hasát fogta nevetés közben. Legyen szó a Maszkról, az Ace Ventura részekről vagy a Mr. Popper pingvinjeiről, Carry szakértelme megkérdőjelezhetetlen. Drámaibb alakításaira viszont — az elmondása szerint — sokkal gyorsabban igent tud mondani, ugyanis a vicces szerepek sokszor menet közben alakulnak ki a forgatásokon, míg a komolyabb filmeknek forgatókönyvei már kezdetektől csodálatosak. Mint kiderült, a Truman Show című filmre szinten azonnal igent mondott.

A szóban forgó drámában Carry játssza a főszereplőt, aki első ránézésre egy teljesen hétköznapi életet él, viszont a történet előrehaladtával beleshetünk a kulisszák mögé. Szó szerint, ugyanis a címszereplő a tudtán kívül egy valóságshow sztárja, melyben születése óta a nézettségi adatokhoz mérten alakítják az életét. Abban az időben, mikor a film megjelent, kezdtek debütálni a különböző realitik, így az embereknek még egy kicsit homályos, de érdekes világot tudtak bemutatni az írók.

Arra a kérdésre, hogy mi volt számára az a szerep, melybe a leggyorsabban beleegyezett, Carry ezt a filmet válaszolta, ugyanis elmondása szerint már jóval azelőtt gondolkozott egy hasonló sztorin, minthogy felajánlották neki a munkát. Ez a film, valamint a Makulátlan elme örök ragyogása kétségtelenül a legnagyobb ugródeszkák voltak az ezer arcú színész karrierjében, hiszen velük le tudta vetkőzni a lökött komédiás szerepét, melyet Hollywoodban ráaggattak. Carry így nyilatkozott a filmről:

„Már két évvel korábban kitaláltam a koncepciót. Gondolkodtam rajta, de nem tudtam feltörni a kódot. Aztán amikor megkaptam a forgatókönyvet, Andrew Nichols forgatókönyvét, elolvastam, és valószínűleg 10 oldal alatt tudtam, hogy meg kell csinálnom a filmet. Nem volt kérdés. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása is ilyen volt. A vígjátékok általában olyan dolgok, amelyeket meg kell fontolni. Általában nem kapsz nagyon jól megformált vígjátékot, legalábbis én nem. Kicsit olyan, mintha a koca füléből selyemzsákot csinálnánk. Nagyon meg kell dolgozni egy vígjátékot, hogy friss maradjon, hogy valami különleges legyen.”

Nemrég Jim Carry úgy nyilatkozott, hogy a Sonic, a sündisznó című film második része után visszavonul a színészettől. Azt még nem lehet tudni, hogy ideiglenesen-e, viszont lehet, hogy a filmiparnak el kell búcsúznia az egyik legtehetségesebb nevettetőjétől, aki nem csak mosolyt tudott csalni az arcokra, hanem képes volt megtalálni azt a határt, melyen lavírozni tudott a humor és a drámai alakítások között.

Jim Carry a Truman Show c\u00edm\u0171 filmbenJim Carrey Reaction GIF by LaffGiphy

Nyitókép: Instagram/thouish

Forrás: Screen Rant