Művészetrajongóknak kötelező! —Az UNIQLO legendás festők alkotásait helyezte pólókra

Művészetrajongóknak kötelező! —Az UNIQLO legendás festők alkotásait helyezte pólókra

Az UNIQLO — japán alkalmi ruhák tervezésével, gyártásával és kereskedésével — foglalkozó vállalat ezúttal Vincent Van Gogh és Salvador Dalí remekműveit karolta fel, és a képeket birtokló múzeummal együtt egy teljesértékű kollekciót dobtak piacra a modern művészek kedvelői számára.


A New York-i Modern Művészeti Múzeum (MoMA) ad otthont többek között olyan világhírű alkotásoknak, mint Van Gogh-tól a Csillagos éjszaka, Claude Monet-tól a Tavirózsák című festmény és a II. számú kompozícióPiet Mondriantól.

Ezeket a képeket fehér hátterű pólókra helyezték el, ugyanis ezzel a semleges színnel próbálták kiemelni a képeket az átlagos ruhadarabok közül. Mellettük szerepel egy Salvador Dalí festmény feldolgozása is, Az emlékezet állandósága című alkotásé. Ezt a képet egy élénkkék színű pulóverre nyomták, ezzel pedig a kollekció legkülönlegesebb darabja lett.

A ruhákat forgalmazó vállalat nemrégiben a Louvre-val közösen adott ki egy kollekciót, melynek darabjaira többek között a Mona Lisa újragondolt verzióját helyezték fel. A különleges ruhadarabról és a vele együtt megjelenő kiegészítőkről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

A mostani felsők február hetedikétől lesznek kaphatók.