Ansel Elgort és Rachel Zegler a West Side Story című filmben

Több országban is betiltották Spielberg West Side Storyját

Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben, Kuvaitban, Bahreinben, Ománban és Katarban is betiltották a filmet.

Több közel-keleti országban sem lesz látható Steven Spielberg új filmje, derül ki a Variety híréből. Néhány országban, mint Szaúd-Arábia és Kuvait, a West Side Story nem kapta meg a bemutatáshoz szükséges engedélyt, míg máshol, például Katarban és Ománban, a Disney megtagadta a cenzorok által kért változtatások teljesítését.

Ez a lépés nem meglepő, miután a közel-keleti országok szigorú cenzúrafelhatalmazással rendelkeznek a szexualitás, a káromkodás és más szempontok tekintetében, amelyek nem felelnek meg a nemzet kulturális nézeteinek.

Bár nem erősítették meg, de a cenzúra valószínűleg a West Side Story egy transznemű karaktere miatt született, akit Iris Menas nembináris színész alakít.

Az LMBTQ-utalásokat tartalmazó filmeket rendszeresen célba vették a Közel-Keleten és Kínában is a cenzorok. Legutóbb a Disney Örökkévalók című filmjéről döntöttek úgy a régióban, hogy nem fogják vetíteni, mivel a Marvel első nyíltan azonos nemű párja szerepelt benne. A cenzorok arra kérték a forgalmazó Disney-t, hogy a vetítések feltételeként vágjon ki bizonyos jeleneteket, a cég ezt megtagadta.

A West Side Story december 9-től látható a hazai mozikban.