You, Penn Badgley, 2021

Jön a You 5. évada, és hátborzongatóbb lesz, mint valaha

Aki már alig várja, hogy újabb adagot kapjon a hátborzongató, ugyanakkor furcsán félelmetes sorozatgyilkos Joe Goldberg életéből, annak van egy hírünk: jön a You 5. évad. Többek között maga a főszereplő vezetett be minket a sorozat folytatásába.



A színész Penn Badgley elárulta, hogy Joe múltjának egyik szereplője hamarosan visszatér kísérteni − de azt még nem mondta el, hogy ki.

Ez lesz a You ötödik és egyben utolsó évada, Joe pedig visszatér New Yorkba, ahol a története elkezdődött. Greg Berlanti és Sarah Schechter producerek szerint a kreatív csapat „mindig is öt évados utazásként képzelte el" a sorozatot, de vajon ki lesz Joe utolsó fixációja? Összegyűjtöttünk mindent, amit eddig tudunk a You 5. évadáról. Lássuk, mit várhatunk Joe Goldberg hátborzongató történetének utolsó fejezetétől!

A You 5. évadának hivatalos időpontját még nem jelentették be, de a Netflix korábban azt mondta, hogy 2024-ben számíthatunk rá. A megjelenést azonban befolyásolhatják a sztrájkok, attól függően, hogy a gyártás milyen stádiumban van.

Joe múltjából számos olyan arcot ismerünk, akiket nem szívesen látna viszont, de egyelőre nem tudni, hogy melyik karakter lesz a főszereplő az ötödik évadban.

Penn Badgley mellett várhatóan Charlotte Ritchie is visszatér Kate-ként, de az nem világos, hogy a másik két női főszereplőt − Marienne-t és Nadia-t − láthatjuk-e még az ötödik évadban. Lehet, hogy a You sztárja, Amy Leigh Hickman − aki a 4. évadban Nadiát alakította, és akit jogtalanul rács mögé dugtak − lesz az, aki Joe-t megbuktatja?

Megerősítést nyert, hogy Sera Gamble producer és a sorozat társalapítója is távozik a You 5. évadának showrunnereként. Az írók, Michael Foley és Justin W. Lo veszik át a showrunneri feladatokat, míg Gamble más projektekre koncentrál.

A You 4. évada úgy ért véget, hogy a rideg és számító Joe feljutott a felső tízezer csúcsára. Új társa képes elnézni sötét múltját, és elfogadja őt olyannak, amilyen. Úgy tűnik, Joe megtalálta a helyét a világban. Ennek az új, kifinomult Joe-nak egy egész PR-csapat segít az imázsának erősítésében, és Kate-tel az oldalán szinte érinthetetlennek tűnik. Úgy gondolja, semmi sem állhat az útjába. Az évadzáróban Joe visszatér New Yorkba Kate-tel, és képes erkölcstelenségének elfogadására.

Joe előreláthatóan az 5. évadban szembesülni fog tettei következményeivel − bár az, hogy milyen megtorlást fogunk látni, továbbra sem egyértelmű.

Sera Gamble kifejtette, hogy az írókkal arról beszélgettek, hogy jó lenne Joe történetének ívét valamiféle igazságszolgáltatással befejezni, de ez nem is olyan egyszerű. Az biztos, hogy az 5. évad lezárja majd Joe történetét, és karakterfejlődésének kiteljesedéséről fog szólni. Középpontjában valamiféle ítéletnap áll majd Joe számára, de a részleteket még nem erősítették meg. Eddig annyit tudunk, hogy a cselekmény főleg New Yorkban játszódik majd, ahol alkalmazkodik az új élethez Kate-tel, és újra felveszi valódi személyazonosságát, miután a 3. évadban megrendezte a saját halálát.

Azzal kapcsolatban, hogy hogyan fog lezajlani az utolsó évad, Sera Gamble azt mondta, hogy nem akarták a végtelenségig pörgetni az epizódokat, inkább egy teljes történetet szerettek volna elmesélni.

Míg Peter Friedlander, az amerikai és kanadai Netflix forgatókönyvsorozatokért felelős alelnöke így nyilatkozott:

Izgatottan − és egy kicsit rettegve − várjuk, hogyan ér véget Joe Goldberg sorsa, de egy dolog biztos: felejthetetlen befejezésben lesz részetek.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Profimedia