A You sorozat egyik jelenete

Egy nagy hibán háborodtak fel a You Netflix-sorozat nézői — neked feltűnt?

A You Netflix-sorozat számos pontján lehet hihetetlennek tűnő furcsaságokba botlani, de ezek mellett el tudunk tekinteni. Van azonban egy részlet, ami több rajongónál is kiverte a biztosítékot. Ezt rontották el legjobban a negyedik évad eddig megjelent részeiben.


A Joe Goldberg gyilkosságai köré épített széria már a negyedik évadjához ért. Ezúttal a főszereplő karakter családjától megszabadulva Londonban kezd új életet Jonathan Moore álnéven — olvashatjuk a Marie Claire cikkében. Új vadászterületén tanárként helyezkedik el, viszont így olyan társaságba kerül, ami egyáltalán nem illik hozzá.

Az új, gazdag barátai folyamatosan idegen helyzetek elé állítják őt, de ez messze nem a legrosszabb dolog, ami vele történik. Bár a gyilkos ösztöneit és a múltját folyamatosan próbálja hátrahagyni, a halál mégis folyamatosan körülötte van. A társaságának tagjait egyesével vadássza le valaki, aki Joe nyakába próbálja varrni a bűneit.

Az évad felének lezárásában azt hihetnénk, hogy már megvan a gyilkos. Ezt azonban nem szabad készpénznek venni. Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk egy rajongói teóriáról, mely mindent megváltoztatna a sorozat menetében. Van rá esély, hogy ez történik? Kapcsolódó írásunkat itt tudod elolvasni.

Az eddigi évadokban már többször is voltak nem túl hihető események. Például Joe sokszor úgy takarít a tetthelyeken, hogy a ruhája tökéletesen makulátlan marad, vagy a holttesteket úgy cipeli el, hogy senki se látja meg. Természetesen mindez csak részletkérdés, a sorozat pedig ezektől függetlenül nagyon jó. De az új részeknek van egy nagy hibája, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Ez nem más, mint a készítők térképismeretének hiánya. A főszereplő karakter percek alatt olyan távolságokat tesz meg gyalog, melyek a való életben több óráig tartanának. Csak hogy egy példát említsünk, Joe a South Kensingtonban bérel lakást, de egy nagyjából 32 kilométerre lévő intézményben dolgozik — ami feltehetően a Surreyben található Royal Holloway —, a kettő közötti út pedig párpercesnek tűnik a felvételeken.

Ezek a hibák főképp a Londonban élőket zavarják, hiszen folyamatos pontatlanságokba ütköznek. Az egyik rajongó például azt kommentelte, hogy Joe-nak az egyetemről megtett „gyors sétája" nagyjából nyolcórás a való életben. Mellette több másik néző is képernyőfotókkal igazolta a készítők meggondolatlanságát.