Vogue címlapok

Csak beoltott modellek szerepelhetnek a Condé Nast-magazinok címlapján

A Vogue-ot, a GQ-t és a Vanity Fairt is kiadó Condé Nast kikötötte, hogy kizárólag azok a modellek szerepelhetnek magazinjai címlapján és cikkeiben, akik beoltatták magukat a koronavírus ellen.


Amellett, hogy az összes ott dolgozónak kötelező a koronavírus elleni vakcina beadása, legújabb kikötésében már a magazinjaiban szereplő modellekre is kiterjesztette ezt az elvárást a Condé Nast. Az egyik legnagyobb amerikai magazinkiadó az újságjaiba író összes szabadúszónak és minden olyan szolgáltatónak is kikötötte ezt a szabályt, akik közvetetten részt vesznek a szerkesztőségek munkájában.

„Célunk annak biztosítása, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk munkavállalóink, közreműködőink és tehetségeink egészségének védelme érdekében a fertőzés esélyeinek minimalizálásával"

– idézi a Fashion United a kiadó egyik munkatársát.

A döntés követi a New York-ban szeptemberben megrendezett Met Gála előírását, ahol minden résztvevőnek az oltási igazolványát.

Az Egyesült Államokban az irányelvek kiadónként eltérőek. Augusztusban a CNN bejelentette, hogy három beoltatlan alkalmazottját nem engedte be az irodájába. Mások, például a Wall Street Journal, csak hetente rendszeresen végzett negatív vírusteszt és kötelező maszkviselés ellenében engedi be az oltatlan munkatársakat.