Sportcipő

4 sportcipőtrend, ami nagyon divatos lesz 2023-ban​

Öltözködésnél a sportcipő kiválasztása már régóta nem másodlagos döntés. Bizonyos szetteket erőteljesen meghatároznak a lábbelik, így gyakran azokhoz kell igazítani a ruhadarabokat. Alábbi cikkünkbe összeszedtük azt a négy trendet, ami valószínűleg uralja majd a 2023-as szezont.


1. Klasszikus focicipők

Az utóbbi években az olyan klasszikus focicipők, mint például az Adidas Samba, nagy népszerűségnek örvendenek. Ez a fellendülés valószínűleg 2023-ban is folytatódik majd, hiszen számos nagy eseményre lehet számítani a foci világában. Többek között a női világbajnokság is befolyásolhatja majd a női sziluettek népszerűségét. Érdemes figyelni a játékosok fotóit, hátha elcsípünk valami érdekes, nagy hatást generáló darabot.

2. Formák és színek virágzása

Ideje búcsút venni a visszafogott, minimalista stílust képviselő daraboktól. Legalábbis az elkövetkező évre, ugyanis ez feltehetően a kísérletezés időszaka lesz a legtöbb márkánál. Új formák, színkombinációk és anyagok lephetik el a világ cipőpiacát. Az évben számos meghökkentő darabra lehet számítani, melyek közül némelyik hosszútávon is sikeres lesz, a legtöbbjük viszont csak relikviaként tűnik majd fel évek múlva egy-egy gyűjtő polcán.

3. Gorpcore

A sneakerek népszerűsége a Jordan 1-es modellek fellendülésével kezdődött. Onnantól rengeteg újítással jelentek meg az újabb kiadásai, de szépen lassan a rajongók egy másik dizájn felé közeledtek. Ez vezetett a Nike Dunkokok divatjához.

Ebből is látszik, hogy az aktuálisan népszerű darabok nem maradnak sokáig az első helyen, hiszen a gyűjtők folyamatosan az újításokra várnak. Az év eddigi mérései alapján jelentősen megnőtt a kereslet a GORE-TEX technológiát használó tornacipők iránt. Ez a dizájn extra rétegekkel jobban melegen tartja a lábat, emellett fokozottan véd az elázás ellen. Ez lehet 2023 központi cipője?

4. New Balance 550

Végezetül pedig a New Balance 550-re érdemes lesz odafigyelni. Többek között Kendall Jenner, Justin Bieber és Bella Hadid lábán is feltűnt az utóbbi időben ez klasszikus sziluett. Mivel rikítóbb és visszafogottabb színekben is egyaránt kapható, így sok újdonsült cipőrajongónak egy egyszerű belépőt jelenthet a sneakerek világába.

Forrás: Independent